Els bars d’Hondures de València protesten per la reducció de les terrasses perquè els farà perdre 1.300 euros setmanals

Els hostalers asseguren que la mesura que vol implantar l’ajuntament posarà en dubte 120 llocs de treball als seus locals

Hostalers que tenen els seus locals al barri d'Hondures de València durant la protesta davant les dependències de l'Ajuntament de València
Hostalers que tenen els locals al barri d'Hondures de València durant la protesta davant les dependències de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

Els propietaris dels bars i restaurants de la plaça d’Hondures de València han protestat aquest dilluns davant les dependències de la regidora d’Espai Públic per a demanar la paralització del pla de retallada d’espai de les terrasses, que afecta 72 locals i que, segons asseguren, comportarà pèrdues de vora 1.300 euros de mitjana cada setmana.

Els afectats han mostrat el malestar davant el que consideren una mesura sense fonament tècnic i que, segons lamenten, agreuja la viabilitat econòmica dels seus locals.

El portaveu del col·lectiu d'hostalers i locals d'oci d'Hondures, Víctor Fernández de Córdoba, ha assenyalat que si es duen a terme les retallades de terrasses, que van des d'un 45% fins a un 85%, els establiments difícilment podran fer front a les pèrdues econòmiques, que xifren en 1.300 euros de mitjana setmanals i en 68.200 euros anuals.

A més, destaquen que, si finalment assoleixen aquestes pèrdues, hauran de prescindir de part de les plantilles, cosa que posa en joc prop de 120 llocs de treball del sector al barri, segons ha ressaltat Fernández de Córdoba.

D'altra banda, els hostalers d’Hondures han recriminat a la regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud, la falta d'empatia, ja que afirmen que les retallades de les terrasses arribaran en un moment d'inflació disparada, en la qual la factura dels costos energètics i la pujada dels productes de la cistella de la compra ja és un 36% superior per a les pimes hostaleres en comparació amb la de fa huit mesos.

El portaveu del col·lectiu d'hostalers i locals d'oci de la zona d'Hondures ha assenyalat que les xicotetes empreses del sector encara no s'han recuperat econòmicament dels efectes de la crisi sanitària, que va provocar tancaments d'activitat i restriccions d'horaris durant els dos anys més crítics de la pandèmia.

"Estem pagant encara els crèdits ICO als quals vam haver de recórrer per a no haver d'abaixar les persianes definitivament", ha recordat l’hostaler.

També et pot interessar

stats