Bankia guanya un 22,3% menys en el primer semestre de 2019

L'entitat va obtindre un benefici net de 400 milions d'euros tot i que les operacions financeres van caure un 50%.

Instal·lacions de Bankia, en una imatge d'arxiu
Instal·lacions de Bankia, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Bankia ha obtingut un benefici net de 400 milions d'euros en el primer semestre de 2019, cosa que suposa un descens interanual del 22,3%, afectat, fonamentalment, per un menor volum de resultats per operacions financeres, que van caure més del 50%.

Tot i la caiguda, l'entitat ha explicat que el negoci purament bancari va arribar als 639 milions, un 0,3% més, gràcies a l'evolució positiva de l'activitat comercial i l'impacte de la contenció de costos.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat que l'entitat ha mostrat una millora en la qualitat del balanç i està generant capital de forma orgànica i ha destacat que es tracta de "l'entitat amb més nivell de solvència dins dels grans bancs".

L'entitat ha explicat que en l'últim any, la base de clients va augmentar en 153.000 persones, un ritme un 63% superior al juny de 2018, i el nombre de clients amb ingressos domiciliats va créixer un 29%, és a dir, va pujar en 144.000 persones.

Pel que fa a la concessió de crèdits, la formalització de noves hipoteques va créixer un 5,4% fins als 1.459 milions, mentre que la quota de nova producció al tancament de maig va ser del 6,63%. Quant al finançament a empreses, negoci estratègic per a Bankia, el saldo es va incrementar un 4,5% mentre que la quota de nova producció ho va fer un 7,69%.

També et pot interessar

stats