Els bancs arrosseguen a l'IBEX a la major caiguda des de juny per la fallida de Sillicon Valley Bank

El principal índex del mercat espanyol s'ha desplomat el 3,51%

L\'Ibex registra la major caiguda de l\'any per les tensions entre els EUA i la Xina
L\'Ibex registra la major caiguda de l\'any per les tensions entre els EUA i la Xina / À Punt NTC

Els bancs arrosseguen a la borsa espanyola a la major caiguda des de juny del 2022. La fallida de Silicon Valley Bank s'ha reflectit en l'IBEX, el principal índex del mercat espanyol, que aquest dilluns s'ha desplomat el 3,51%, arrossegat pels bancs davant del temor dels inversors a una nova crisi financera.

L'IBEX 35 ha perdut hui 326,1 punts, equivalents a aquest 3,51%, i ha tancat en 8.958 punts, amb el que deixa la cota dels 9.000 punts, conquistada a la fi de gener passat. Els guanys acumulats des de principi d'any es redueixen fins al 8,87%.

L'IBEX va començar la sessió ja en negatiu, amb una retallada del 0,21%, que va anar empitjorant segons passaven els minuts fins a arribar a perdre el nivell dels 9.000 punts poc abans de les 11:00 hores. El va recuperar breument després que les autoritats dels EUA asseguraren que els depòsits dels clients dels bancs fets fallida estan fora de perill.

El Sabadell encapçala la caiguda

Els majors descensos al final de la sessió els patien els sis bancs que cotitzen en l'IBEX, encapçalats pel Sabadell, que es deixava un 11,81%; seguit per Bankinter, que cedia un 8,54%; BBVA, un 8,24%; Unicaja Banc, un 7,78%; Santander, un 7,35%; i CaixaBank, un 6,24%.

Fort impacte en les principals borses d'Europa

El comportament registrat per l'índex espanyol ha estat similar al que ha caracteritzat la jornada als mercats internacionals. Credit Suisse, per exemple, ha tancat la seua jornada borsària en la borsa de Zuric amb grans pèrdues del 9,58%. I a Londres, les cotitzades del sector de les finances han encapçalat aquest dilluns les pèrdues. La Borsa de Londres ha tancat la sessió amb una caiguda del 2,58%.

Calviño afirma que la banca espanyola encara "sanejada" la situació

La vicepresidenta d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dilluns que els bancs espanyols s'enfronten a l'escenari de "turbulència" financera després de la fallida als Estats Units de Silicon Valley Bank (SVB) amb uns balanços "sanejats" i amb un marc "reforçat" de supervisió i de regulació. 

En declaracions als mitjans abans de participar en una reunió de l'Eurogrup a Brussel·les, també ha afirmat que el govern està seguint "molt de prop" les notícies que arriben dels Estats Units i ha assegurat no tindre constància d'una "exposició concreta" d'alguna entitat espanyola als bancs estatunidencs afectats.

També et pot interessar

stats