La Reserva Federal i el Departament del Tresor dels EUA garantiran els depòsits del Silicon Valley Bank

El Silicon Valley Bank, que té com a clients les empreses tecnològiques dels Estats Units, està ara en mans de l'Autoritat Federal de Garantia de Depòsits. Es vol evitar que el pànic provoque un efecte contagi

L'exterior de Silicon Valley Bank, en una imatge d'arxiu

Als Estats Units, el sistema financer està en alerta després de la fallida del Silicon Valley Bank (SVB). La Reserva Federal nord-americana i el Departament del Tresor han anunciat que garantiran tots els depòsits per a evitar que el pànic provoque un efecte contagi.

El Silicon Valley Bank, que té com a clients la majoria de les empreses tecnològiques dels Estats Units, està ara en mans de l'Autoritat Federal de Garantia de Depòsits. El SVB, amb seu a Califòrnia (els EUA), va anunciar el dimecres passat que anava a buscar una ampliació de capital per a afrontar les seues dificultats financeres, que li havien portat a desfer-se d'inversions per valor d'uns 21.000 milions de dòlars i perdre 1.800 milions de dòlars.

L'anunci va provocar que els clients del banc retiraren més de 42.000 milions de dòlars dels seus comptes en només 10 hores, la retirada més gran de depòsits en la història recent dels Estats Units. Els reguladors van haver de tancar el banc divendres per falta de liquiditat. Els reguladors també acaben d'anunciar el tancament del Signature Bank de Nova York, una altra entitat bancària especialitzada en criptomonedes, i que s'aplicarà el mateix sistema de garantia de depòsits.

L'HSBC compra la subsidiària britànica del Silicon Valley Bank

El banc HSBC ha comprat la subsidiària britànica del Silicon Valley Bank (SVB) després que col·lapsara la setmana passada, a través d'un rescat privat facilitat pel govern del Regne Unit i el Banc d'Anglaterra, segons ha anunciat aquest dilluns l'executiu britànic. Aquesta "venda privada" es duu a terme sense que "els contribuents" britànics hagen d'assumir aquest rescat, ha precisat el ministre britànic d'Economia, Jeremy Hunt.

En un comunicat remés a la Borsa de Hong Kong, en què cotitza, l'HSBC, el banc més gran d'Europa i que opera principalment en el mercat asiàtic, calcula en uns 1.400 milions de lliures (1.694 milions de dòlars, 1.581 milions d'euros) el capital tangible de la filial britànica del SVB.

Els clients i les empreses que tenen depòsits en el Silicon Valley Bank UK Limited (SVBUK) hi podran accedir de manera normal, ha indicat el govern britànic.

També et pot interessar

stats