El Banc d'Espanya reconeix la plataforma valenciana de criptomonedes Criptan

La companyia destaca que és un pas important cap a la regulació i l'adopció massiva de la tecnologia blockchain i de les criptomonedes per part de la societat espanyola

Criptan ofereix una targeta per a pagaments amb criptomonedes en comerços que accepten Mastercard
Criptan ofereix una targeta per a pagaments amb criptomonedes en comerços que accepten Mastercard / Criptan

La plataforma d'origen valencià de compravenda de criptomonedes Criptan ha sigut reconeguda pel Banc d'Espanya com una empresa que compleix amb els requisits d'"honorabilitat comercial i professional" establits per a les entitats de crèdit i amb la normativa de prevenció de blanqueig de capitals.

Aquest és un pas "molt important cap a la regulació i l'adopció massiva de la tecnologia blockchain, i també de les criptomonedes per part de la societat espanyola". Així ho asseguren els responsables de la signatura en un comunicat distribuït per Angels, la societat d'inversió de l'empresari valencià Juan Roig.

Criptan subratlla que treballa des dels seus inicis "de manera voluntària en favor de la fiabilitat i la regulació" i ara s'ha pogut certificar amb tota la documentació aportada davant de l'ens regulador.

"Aquest nou ecosistema cripto es basa en la confiança i, per als nostres usuaris, aquestes validacions tenen molt de valor. Ha sigut un esforç gran, però mereix totalment la pena, ja que tenim una visió de llarg termini i és necessari fer les coses bé", afigen.

Criptan va tancar la seua última ronda de finançament en 3,5 milions d'euros amb el suport d'inversors com d'Ángel Corcóstegui, exconseller delegat del Banc Santander, Juan Roig, a través de la seua societat d'inversió Angels, així com José María Castellano, que va ser vicepresident i conseller delegat del grup tèxtil Inditex.

També et pot interessar

stats