AVA-Asaja aplaudeix que Europa reactive la clàusula de salvaguarda de l'arròs

L'organització exigeix que la mesura aranzelària a Cambodja i Myanmar també incloga a l'arròs redó, majoritari de la Comunitat Valenciana

Acte en defensa del sector arroser
Acte en defensa del sector arrosser / Arxiu

L'Associació Valenciana d'Agricultors valora de manera positiva que la Comissió de Comerç Internacional del Parlament Europeu haja atés la seua petició de votar a favor de reactivar la clàusula de salvaguarda de l'arròs enfront de les importacions de Cambodja i Myanmar (antiga Birmània).

Per a l'organització presidida per Cristóbal Aguado es tracta d'un èxit molt important fruit del treball dut a terme davant les administracions autonòmica, nacional i europea.

"Agraïm la sensibilitat dels eurodiputats que han escoltat les legítimes reivindicacions del sector arrosser i esperem que aquest suport es confirme en les votacions següents en el ple de l'Eurocambra i la Comissió Europea a fi que el mecanisme es puga aplicar el 2023", ha dit Aguado.

Camp d'arròs a València
Camp d'arròs a València / La Fallera

Incloure l'arròs redó

AVA-Asaja exigeix que les mesures aranzelàries a les importacions d'arròs de Cambodja i Myanmar també incloguen l'arròs japònica o redó. És el tipus de cereal que es cultiva de manera majoritària i tradicional a la Comunitat Valenciana i que, de moment, sempre s'ha mantingut fora de la clàusula de salvaguarda.

El responsable de la sectorial de l'arròs, José Pascual Fortea, subratlla que "l'encertada iniciativa d'Europa ha de completar-se amb l'arròs redó perquè la seua discriminació és totalment arbitrària".

També et pot interessar

stats