Les autoescoles bloquegen el centre de València per a protestar pels preus dels carburant

Reclamen el mateix tracte en bonificacions que han rebut sectors com el del transport, el taxi i els vehicles sense conductor

Els vehicles de les autoescoles han col·lapsat els voltants de la seu del govern espanyol a València
Els vehicles de les autoescoles han col·lapsat els voltants de la seu del govern espanyol a València / À Punt NTC

Un centenar de cotxes d'autoescola s'ha concentrat aquest dimecres davant de la delegació del govern espanyol a València per a reclamar el mateix tracte en bonificacions que el transport, el taxi i els vehicles sense conductor (VTC) davant dels alts costos que es deriven de l'alça del preu dels combustibles. Les autoescoles reclamen bonificacions als vehicles de la mateixa que rebran altres mitjans de transport, com el taxi i els VTC, i titlen d'"insuficient" el descompte de 20 cèntims per litre de combustible aprovat pel govern espanyol per a fer front a la pujada dels preus dels carburants.

La protesta ha començat al migdia en la prefectura de Trànsit, al carrer Mora de Rubielos, on també té la seua seu l'Associació Valenciana d'Autoescoles, i des d'allà s'han desplaçat a la velocitat del trànsit a la plaça del Temple, seu del govern espanyol a València.

Al voltant de 70 vehicles de la província de València participaran en la protesta, des d'Alacant se'n desplaçaran 18 i des de Castelló una quinzena. Totes elles han confluit en la delegació del govern espanyol en resposta a la protesta convocada per AVAE.

Els responsables de les autoescoles valencianes han demanat solucions per a la pujada del preu dels carburants
Els responsables de les autoescoles valencianes han demanat solucions per a la pujada del preu dels carburants / À Punt NTC

Les autoescoles de la Comunitat Valenciana, representades en diversos col·lectius, lliuraran un manifest a la delegació en què exposen que els costos que suposa fer una classe pràctica són "insostenibles" pel preu del combustible i "quasi interessa més" no impartir-la, segons fonts d'AVAE.

Aquesta entitat compta amb 168 socis a la província de València i a la Comunitat Valenciana el sector està representat per la federació d'autoescoles FACV.

També et pot interessar

stats