Augmenta el preu de la vivenda a la Comunitat Valenciana, el punt de mira dels inversos estrangers

Els compradors no residents inverteixen més en vivendes de luxe a zones de costa i grans ciutats, sobretot, al sud d'Alacant

L'habitatge de luxe, el que més compren els inversors estrangers no residents a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

En el segon semestre del 2023, es va produir una pujada dels preus de l'habitatge en relació amb el 2022, segons un informe publicat aquesta setmana. De fet, en el 40% dels districtes de València se superen ja els 3.000 euros per metre quadrat. A l'Eixample, per exemple, alguns pisos ronden els 500.000 euros. Al mateix temps, el perfil de compradors d'habitatge apunta a estrangers amb alt nivell adquisitiu, que prefereixen la Comunitat Valenciana a altres llocs d'Espanya, encara que aquest tipus d'inversor ha disminuït en un 8%, segons els càlculs del Consell General del Notariat.

Antonio Priego, gerent de l'Associació d'Immobiliàries de la Comunitat Valenciana (Asicval), ha explicat que “la qualitat de vida i el fet que València i Alacant apareguen en molts informes com algunes de les millors ciutats per a viure fa que més de la meitat de les compres d'habitatge s'hagen produït per estrangers”.

De fet, els compradors no residents (britànics, russos i algerians, principalment, però també italians o argentins amb passaport italià) compren habitatges d'un valor més alt, "de luxe, en zones de costa i a les grans ciutats, com per exemple el sud d'Alacant, per a invertir", tal com ha explicat Priego. “Últimament, han començat a arribar inversions estatunidenques i canadenques, en un percentatge superior a la mitjana nacional”, ha afegit. En part, aquestes adquisicions "venen motivades pels beneficis del visat d'or, que encara continua vigent", ha apuntat.

Per contra, “els estrangers que ja resideixen a la Comunitat Valenciana i fa molts anys que treballen ací, compren vivendes similars a les que paguen els residents nacionals”, ha explicat el gerent de l'associació. El 60% d'operacions que es tanquen són de persones de nacionalitat espanyola. 

Així i tot, la venda d'habitatge va descendir el segon semestre del 2023. Priego ha aclarit que aquesta xifra “no és alarmant, ja que portàvem dos anys seguits amb una venda molt significativa. És normal que s'haja estabilitzat un poc”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats