Espanya eliminarà el visat de residència mitjançant inversions en propietat

El conegut com a visat d’or està disponible a partir d’una despesa en immobles superior al mig milió d’euros 

Requisits de la visa d'or / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 d'abril 2024 - 13:55 Actualitzat: 08 d'abril 2024 - 21:28

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que en el Consell de Ministres de demà "s'estudiarà un informe elevat per la ministra d'Habitatge i Agenda Urbana" per a eliminar l'accés al visat de residència mitjançant inversions immobiliàries superiors al mig milió d'euros per a ciutadans no comunitaris.

El cap de l'executiu estatal ha emfasitzat que la normativa actual la va aprovar el 2013 el Partit Popular i ha remarcat que aquesta modificació és una "mesura necessària per a garantir que la vivenda siga un dret i no un mer negoci especulatiu".

Sánchez ha explicat que els coneguts com a visats d'or es concentren en ciutats com Alacant o València, que "s'enfronten a un mercat de la vivenda altament tensionat i on és quasi impossible trobar una vivenda digna per a qui ja hi viu i hi treballa".

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha celebrat la mesura, que la coalició portava en el seu programa electoral i feia temps que demanaven al PSOE. "Les golden visa són una vergonya europea", ha remarcat.

Per al portaveu del portal immobiliari Idealista, Francisco Iñareta, l'anunci és un "error de diagnòstic" i no tindrà cap impacte en el mercat immobiliari. Iñareta assegura que entre 2013 i 2022 es van concedir menys de 5.000 permisos de residència d'aquest tipus, és a dir, menys del 0,1% dels habitatges venuts en eixe temps.

També et pot interessar

stats