L’interés dels estrangers a comprar habitatges a la Costa Blanca desplaça el veïnat

Els preus han pujat vora un 40% i les famílies oriündes de la zona no es poden permetre comprar-hi una vivenda

L'interés dels estrangers per comprar habitatges a la Costa Blanca dispara el preu mitjà dels habitatges / À Punt NTC

La Costa Blanca encara lidera la venda d’habitatges a estrangers, un interés que ha disparat el preu mitjà dels habitatges fins a un 38% i està desplaçant el veïnat valencià a altres zones. L’experiodista de la BBC Nina Davies, que viu a Xàbia (Marina Alta), explica a À Punt que els preus són tan cars que les famílies treballadores cada dia tenen més dificultats per a poder comprar un habitatge al seu propi municipi i es veuen obligades a mudar-se'n a altres propers.  

Concretament, el metre quadrat a Xàbia ha arribat a 10.000 euros a primera línia de costa i a 4.000 a segona, i tenen en les fortunes estrangeres els principals clients. Aquesta problemàtica també la pateixen altres àrees turístiques d’Espanya, com les Illes Balears, que ja estudia limitar la venda de cases als estrangers.

Però les immobiliàries no veuen amb bons ulls incrementar els requisits. Andrés Castejón, director de Houses Immobiliària, a Xàbia, reconeix que els preus estan pujant, però assegura que posar límits a la venda a estrangers seria un desastre perquè caurien les vendes i “depenem del turisme estranger perquè nacional en ve poc”, assenyala.

També et pot interessar

stats