Ascer valora positivament l'anunci del límit del gas, però adverteix que "no soluciona els problemes de la ceràmica"

Recalquen que la situació per a la indústria gas intensiva “està lluny de solucionar-se" si es mantenen els actuals nivells de preu de gas

Imatge d'arxiu de representants del sector ceràmic amb la ministra Teresa Ribera
Imatge d'arxiu de representants del sector ceràmic amb la ministra Teresa Ribera / Agències

El secretari general d’Ascer, Alberto Echavarría, ha valorat de manera positiva l'anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que es limitarà el preu del gas en grans indústries com les taulelleres. Tot i això, ha considerat que en realitat aquesta mesura "esmena un error i corregeix una situació injusta" i ha advertit que "no solucionarà el problema dels sectors depenents del gas, com el ceràmic".

Sobre això, Echavarría ha recalcat que la situació per a la indústria gas intensiva “està lluny de solucionar-se" si es mantenen els actuals nivells de preu de gas. "L'anunci de Sánchez d'inclusió de la cogeneració dins del mecanisme de limitació del gas és positiu per al sector, però fonamentalment el que fa és esmenar un error i corregir una situació injusta que s’estava patint a Espanya", ha assenyalat.

De fet, ha insistit que aquesta ha sigut una de les reclamacions que s'ha traslladat al govern espanyol des de la indústria. "El just tractament de la cogeneració i el seu impuls és una clara mesura d'eficiència energètica i de competitivitat no només per al nostre sector i la resta, sinó que suposa a més una contribució al sistema elèctric nacional en matèria d'estalvi energètic", ha expressat.

Així, ha valorat que amb aquesta mesura "es fa justícia per a les instal·lacions de cogeneració, que deixaran de restar en els seus comptes de resultats", però, això no solucionarà el problema dels sectors depenents del gas com el ceràmic.

José Benlloc: "No és la solució definitiva”

En el mateix sentit s’ha pronunciat l'alcalde de Vila-real (Plana Baixa), José Benlloch, que ha aplaudit l'anunci de Sánchez, encara que ha subratllat que "no és la solució definitiva, però sí un alleujament”: “Igual que som reivindicatius també hem de ser agraïts".

El primer edil ha remarcat que l'anunci arriba després de la reunió mantinguda entre el sector i les ministres per a la Transició Energètica, Teresa Ribera, i Indústria, Reyes Maroto. "Una mesura que demostra la voluntat de diàleg i de suport a un sector que és fonamental no només per a Castelló, sinó també per a tota la Comunitat Valenciana i per a Espanya", ha valorat.

També et pot interessar