Ascer i ValenciaPort reafirmen la col·laboració per a recuperar l'impuls del sector ceràmic

La indústria taulellera de Castelló és el principal client del port de València

Reunió dels representants de l'Autoritat Portuària de València i Ascer
Reunió dels representants de l'Autoritat Portuària de València i Ascer / Europa Press

Valenciaport i l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer) han posat de manifest la seua intenció de continuar treballant junts per a millorar les infraestructures i serveis que redunden a ampliar la competitivitat del sector ceràmic.

Així ho han indicat el president de l'Autoritat Portuària de València, Joan Calabuig, i el president d'Ascer, Vicente Nomdedéu, en una reunió que ha servit per a traçar les línies de treball entre totes dues entitats i reafirmar el suport de ValenciaPort a les reivindicacions del sector ceràmic.

Ambdós dirigents han coincidit a destacar que la trobada de treball ha sigut molt positiva i constructiva. En aquesta línia, Joan Calabuig ha assenyalat que "la indústria taulellera és el principal client del Port de València".

El port de València és la principal porta d'eixida a l'exterior per via marítima del sector ceràmic espanyol. Aproximadament, del total de l'exportació, el 75% ix per via marítima i el recinte valencià aglutina el 85,7% de les vendes a l'exterior que ixen per vaixell.

"Com a aliats estarem al seu costat per al desenvolupament de la seua activitat econòmica i facilitar la seua eixida als mercats internacionals. És un sector fonamental de les exportacions espanyoles i, per tant, per a la balança de pagaments del nostre país. Necessàriament, el port de València estarà bolcat a fer costat a la indústria ceràmica", ha assenyalat.

Vicente Nomdedéu ha incidit en la necessitat d'aquestes trobades perquè "la simbiosi que viuen els sectors econòmics amb ValenciaPort s'ha de retroalimentar". "Som el primer client del port de València, que és el vehicle més important perquè les nostres exportacions arriben en temps i hora als nostres clients", ha dit.

En aquest sentit, Joan Calabuig ha remarcat que des de l'associació "han insistit en la necessitat que les inversions que hi ha previstes en el port tinguen un impuls que permeten que el sector puga continuar desenvolupant la seua activitat".

També et pot interessar

stats