Ascer considera que les propostes dels sindicats per al conveni col·lectiu ignoren la greu crisi del sector

La patronal estudiarà els pròxims dies el document amb les propostes de negociació dels representants sindicals

ASCER
Producció de taulells i rajoles ceràmiques, en una imatge d'arxiu / ASCER

L'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), en la qual estan integrades nombroses empreses de la Plana, creu que les propostes que els sindicats han presentat en la negociació del conveni col·lectiu "ignoren incompresiblemente la greu crisi per la qual està travessant el sector, a pesar que en són plenament conscients".

Així,Ascer ha assenyalat en un comunicat que, a la petició sindical d'aplicar en tota la seua extensió el recentment signat AENC (Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva), "la realitat del sector no permet el creixement dels salaris en les quanties i amb les garanties que s'hi estableixen".

"Com diu el mateix acord, els negociadors hauran de tindre en compte les circumstàncies del seu àmbit per a fixar les condicions salarials. De tal manera que l'aplicació de les directrius anteriors podrà adaptar-se en cada sector o empresa, amb situacions molt desiguals de creixement, resultats o incidència de l'increment de l'SMI, tenint com a objectiu el manteniment i la creació d'ocupació", ha subratllat la representació d'Ascer.

No obstant aquesta primera valoració, durant els pròxims dies, la patronal farà una avaluació econòmica detallada de cadascuna de les peticions dels representants dels treballadors i del que suposarien en conjunt.

També et pot interessar

stats