Els arrossers de Cullera protesten davant dels supermercats amb una tamborada

Denuncien que l’etiquetatge confon els consumidors sobre l’origen de l’arròs i demanen que s’imposen les exigències aplicades a les importacions 

Els arrossers de Cullera protesten contra els supermercats amb una tamborada
Els arrossers de Cullera protesten contra els supermercats amb una tamborada / À Punt NTC

Un grup d'arrossers de Cullera (Ribera Baixa) ha protestat aquest dissabte amb una tamborada davant dels supermercats de Carrefour, Aldi i Lidl per a demanar que es pose fre a les importacions d'arròs asiàtic per part d'empreses valencianes i espanyoles i exigir que els paquets d’arròs mostren el lloc de procedència.

En un context generalitzat de protestes al camp, els productors d'arròs demanen que s’imposen les mateixes exigències ambientals, fitosanitàries, laborals o fiscals a aquests productes i que els grans supermercats modifiquen l’etiquetatge per a no confondre els consumidors amb l’origen de l’arròs.

La intenció és que els compradors puguen triar l'arròs de proximitat i potenciar així l'economia local. La importació de països com Myanmar o Cambodja pressiona a la baixa els preus i des del camp valencià asseguren que ja no els dona per a cobrir les despeses de producció. 

La concentració, que ha tingut lloc en el polígon industrial del carrer Sueca de la localitat, ha estat amenitzada per un grup de músics, que han tocat els tambors en el context de la Setmana Santa, i se suma a la protesta dels arrossers de l’Albufera que va tindre lloc dimarts davant del supermercat Aldi d’Alfafar.

També et pot interessar

stats