La Unió denuncia un vaixell a Sagunt amb 25.000 tones d'arròs amb els magatzems d'ací plens d'arròs valencià

Aquest dijous es farà la descàrrega al port d'arròs procedent del sud-est asiàtic i després la distribució cap a les empreses importadores i distribuïdores locals. El sector arrosser estudia la possibilitat de convocar accions de protesta

Imatge d'arxiu de sacs d'arròs
Imatge d'arxiu de sacs d'arròs / La Unió

La Unió Llauradora i Ramadera denuncia que aquest dijous entra al port de Sagunt un vaixell amb 25.000 tones d'arròs procedent del sud-est asiàtic i importat per grans empreses arrosseres espanyoles i valencianes, quan els magatzems a la Comunitat Valenciana estan plens davant de l'alentiment de les compres.

Es tracta del vaixell Ivone, amb bandera de Malta, i procedent de Tunísia, que arriba després de passar per Malàisia, Singapur, Myanmar i Egipte.

Aquest dijous es farà la descàrrega al port i tot indica que demà la distribució cap a les empreses importadores i distribuïdores.

El sector arrosser de la Unió estudia la possibilitat de convocar accions de protesta davant de les empreses importadores en el moment de concretar de quines es tracta.

Crítiques a les empreses valencianes que opten per arròs importat

L'organització agrària i ramadera diu que, segons les seues fonts consultades, les empreses importadores i que distribuiran posteriorment aquest arròs importat són La Fallera, Arroz SOS, Arroz Dacsa i Arcesa (La Perdiz). Així, critiquen aquestes importacions per part d'aquestes grans empreses que "es vanaglorien de valenciania, però a la mínima opten per l'arròs importat d'altres països".

Mentre els nostres magatzems estan plens perquè les grans empreses arrosseres no volen pagar un preu digne i just ací per l'arròs, amb aquestes importacions el que pretenen i aconsegueixen és pressionar a la baixa el preu de l'arròs local.

Aquestes importacions provenen fonamentalment de Malàisia i Myanmar, grans països asiàtics productors, que no compleixen amb els estàndards europeus de producció i d'ús dels productes fitosanitaris.

No s'especifica l'origen del producte

Són cada vegada més freqüents les ofertes d'arròs de les grans cadenes de la distribució, com el cas de la recent promoció en Aldi amb un paquet a 1,09 euros/kg, després d'aplicar-li un descompte del 12%.

En el seu etiquetatge només apareixia el distribuïdor, Agrovert, radicat a Almàssera, que coincideix amb la firma valenciana Arroz Dacsa, però no especifica l'origen del producte. Una imatge bucòlica i històrica amb dos agricultors collint l'arròs en una zona com l'Albufera dona a entendre que és d'ací, circumstància que no es confirma en cap moment, però confon el consumidor que el compra com si ho fora.

Una imatge bucòlica i històrica amb dos agricultors recollint l'arròs en una zona com l'Albufera dona a entendre que és d'ací, circumstància que no es confirma en cap moment, però confon al consumidor que el compra com si ho fora.

"Els arrossers valencians veuen amb impotència que mentre les importacions creixen per part d'empreses d'ací, el preu va a la baixa i el cost de producció del cultiu està pels núvols, la qual cosa es tradueix en una minva important de la seua rendibilitat", critica la Unió.

També et pot interessar

stats