Protesta dels arrossers de l'Albufera en un Aldi per la falta d'informació en l'etiquetatge de l'arròs

Asseguren que no s'especifica el país d'origen i que això fa que els consumidors compren arròs pensant que és valencià, quan és asiàtic. Mentrestant, els productors valencians veuen com el seu arròs es queda en els graners

Un grup d'arrossers de l'Albufera ha protestat davant del supermercat Aldi d'Alfafar
Un grup d'arrossers de l'Albufera ha protestat davant del supermercat Aldi d'Alfafar / À Punt NTC

Un grup d'arrossers de l'Albufera ha protestat davant del supermercat Aldi d'Alfafar per la falta d'informació en l'etiqueta dels paquets d'arròs que es venen als consumidors.

Asseguren que en les etiquetes no s'especifica el país d'origen i que això fa que els consumidors compren l'arròs pensant que és valencià, quan en realitat és asiàtic.

La situació enganya els consumidors, mentre que productors valencians veuen com el seu arròs s'està quedant als magatzems.

Miguel Mínguez, un dels arrossers que ha participat en la protesta, ha denunciat en À Punt que aquesta situació està afonant la campanya.

La major part de l'arròs que hem produït els llauradors valencians està en els graners i, en canvi, no paren d'entrar vaixells amb arròs que s'està empaquetant sense indicar clarament l'origen.

"Ara mateix la major part de l'arròs que hem produït els llauradors valencians està als graners i, en canvi, no paren d'entrar vaixells amb arròs que s'està empaquetant sense indicar clarament l'origen", ha dit. "El consumidor no diferencia l'arròs valencià del que no ho és i això ens està afectant moltíssim".

Hi ha molts supermercats que estan fent el mateix, i per això no pararan les mobilitzacions. "Anirem a cadascun, no són tots, hi ha marques i supermercats que sí que indiquen l'origen i els ho agraïm, però ens pareix indignant que hi haja moltíssima distribució i algunes indústries que no ho facen."

"No podem competir i sobretot deixar que s'enganye al consumidor i això ens arrossegue.

I damunt en una campanya molt complicada en la que els arrossers valencians han tingut moltes despeses i una collita curta i "per això els preus són els que són". "No podem competir i sobretot deixar que s'enganye al consumidor i això ens arrossegue", ha denunciat Mínguez.

Els productors demanen als consumidors que comproven eixes etiquetes i no descarten més protestes si la situació no canvia.

Els arrossers demanen als consumidors que comproven les etiquetes
Els arrossers demanen als consumidors que comproven les etiquetes / À Punt NTC

També et pot interessar

stats