Aquests són els huit tipus de beques universitàries del Consell aquest curs

La Generalitat invertirà 34 milions d’euros en beques i ajudes universitàries. L'executiu xifra l'estalvi mitjà en la primera matrícula en 250 euros

Facultat de belles arts de la Universitat Miguel Hernández a Altea
Facultat de belles arts de la Universitat Miguel Hernández a Altea / UMH

La conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha donat a conéixer els huit tipus de beques o ajudes universitàries que podrà sol·licitar l’alumnat per al pròxim curs acadèmic i que compten amb una inversió del voltant de 34 milions d'euros.

A aquestes mesures cal afegir la rebaixa d'un 10% de les taxes universitàries de tots els estudis universitaris de qualsevol grau d'experimentalitat i que se suma al 20% que ja es va aplicar a totes les matrícules durant el curs 2021-2022. En total, suposa un estalvi mitjà de 250 euros en la primera matrícula.

La consellera Josefina Bueno assegura que aquesta mesura forma part del “compromís” del Consell amb la joventut “perquè es puguen formar i no depenguen del context econòmic de les seues famílies” i tinguen, així, “més possibilitats d'entrar en el mercat laboral”.

Finançament dels estudis superiors
Finançament dels estudis superiors / À Punt NTC

Per al curs 2022-2023 l'alumnat valencià podrà beneficiar-se de les següents beques i ajudes:

Beques d'estudis universitaris

Aquestes beques consisteixen en l'exempció del pagament de les taxes universitàries corresponents als crèdits matriculats en universitats valencianes, públiques i privades, que conduïsquen a l'obtenció de títols oficials de grau i màster.

Les beques es concedeixen en règim de concurrència competitiva i es valoraren criteris acadèmics i econòmics.

Beques-salari lligades a renda

Consisteixen en una subvenció de fins a 6.000 euros per curs acadèmic per a l'alumnat matriculat en qualsevol curs de grau o màster habilitant i es concedeixen sobre la base de criteris acadèmics i econòmics. 

Contemplen una especial atenció a col·lectius especialment vulnerables, com ara víctimes de violència de gènere, persones amb discapacitat, persones refugiades i sol·licitants d'ajuda internacional.

Ajudes per a la finalització d'estudis universitaris

Poden sol·licitar-la l'alumnat al qual li quede un màxim de 24 crèdits per a finalitzar els seus estudis en les universitats valencianes.

La beca consisteix en l'exempció del pagament de l'import dels crèdits matriculats en tercera, quarta o cinquena matrícula i es valoraren requisits acadèmics i econòmics.

Beques UNED

Estan destinades a l'alumnat que cursa els seus estudis de grau en els centres de la UNED situats en la Comunitat Valenciana que no pot desplaçar-se i necessita conciliar la seua vida laboral i familiar. La beca consisteix en l'exempció del pagament de l'import dels crèdits en la primera matrícula i es valoraren tant requisits acadèmics com econòmics.

Beques Erasmus

Aquestes beques estan destinades a complementar les beques de mobilitat d'estudiants valencians dins del Programa Erasmus +. L'import mensual de la subvenció vindrà determinat en funció del país de destinació de la persona sol·licitant i es concedirà per un període màxim de nou mesos.

Premis d'Excel·lència Acadèmica

Premien el mèrit i reconeixen la capacitat i l'excel·lència acadèmica de l'alumnat. S'atorga, almenys, un premi d'excel·lència per grau. Les persones beneficiàries obtindran un reconeixement que puntuarà en l'expedient de l'alumnat com a mèrit en barems universitaris i administratius a l'hora de formalitzar un contracte o continuar la seua carrera investigadora.

Ajudes complementàries a les beques del Ministeri

Pot sol·licitar aquesta beca l'alumnat que haja resultat beneficiari d'una beca de matrícula del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. L'import subvencionat serà el corresponent a l'import de la taxa de la matrícula universitària no subvencionat per la beca del Ministeri.

Ajudes al transport universitari

La conselleria ajuda a finançar el cost del transport de l'alumnat resident en poblacions valencianes amb la finalitat de facilitar el trasllat a les universitats.

També et pot interessar

stats