El Consell redueix un 20% les taxes universitàries en els últims cinc anys

A aquesta reducció se sumarà una rebaixa del 10% durant el pròxim curs

L'estudiantat consulta la informació d'un tauler a la universitat
L'estudiantat consulta la informació d'un tauler a la universitat / À Punt NTC

La Generalitat ha rebaixat en els últims cinc anys un 20% els preus dels crèdits de tots els estudis que s'imparteixen a les universitats públiques valencianes, la qual cosa suposa un estalvi anual en la primera matrícula d’entre 189 i 293 euros per curs, depenent dels estudis. 

En el curs 2021/22 s’ha implementat una rebaixa d’un 5% a les taxes universitàries que completa la iniciativa llançada el 2020/21 en els estudis de més experimentalitat. Aquesta xifra s’afig a la reducció del 15% que es va aplicar durant el primer Botànic.

El Consell va transferir a les universitats públiques valencianes més de 22 milions d'euros en el curs 2020-21 per a compensació per la reducció del preu del crèdit universitari.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha afirmat que "ningú ha de quedar-se fora de l'educació superior per falta de recursos econòmics", i ha destacat la rellevància de les universitats en la transformació del model productiu de la nostra societat.

A més d'aquestes rebaixes en la matrícula, dins del Pla de Millora del Sistema Universitari Valencià es contemplen diferents exempcions i bonificacions a l'alumnat amb la finalitat de reduir les desigualtats i facilitar l’accés als estudis universitaris.

Durant el curs 2022/23, a aquestes mesures s'afig una rebaixa addicional del 10% en el preu de la matrícula dins del Pla Reactiva, la qual cosa beneficiarà a uns 132.000 alumnes valencians, segons la Conselleria.

També et pot interessar

stats