Ángela Pérez, premi Jaume I: "M'agradaria dir que tenim el suport necessari de l'administració, però no puc"

La fundadora de Health in Code, una empresa emergent valenciana referent en biotecnologia, reclama més suport de l'administració per a convertir la Comunitat Valenciana en un pol d'atracció d'inversió en tecnologia

Òscar Martínez entrevista a la fundadora de Health in Code, Ángela Pérez
Òscar Martínez entrevista la fundadora de Health in Code, Ángela Pérez / À Punt NTC

Invertir en empreses emergents és assumir riscos. El primer, la incertesa sobre la rendibilitat. Però això és el que fa, el que sap fer, la valenciana Ángela Pérez, Premi Jaume Primer I a l'Emprenedoria 2022 i la persona al capdavant de Health in Code, un gegant de la biotecnologia dedicat al diagnòstic genòmic. Pérez, ha participat aquest dijous en Les notícies del matí, hores abans de la seua ponència en l'última jornada de Forinvest, el fòrum financer-empresarial que acull el recinte firal de València. 

La inversora ha explicat que és una defensora ferma de la transferència circular de recursos i talent de la universitat al món de l'empresa, perquè eixe mateix cicle que li va permetre activar la seua empresa. "Perquè el coneixement es transferisca dels centres d'investigació universitària a les empreses calen molts fons. Volem constituir un camp d'emprenedors que ja han passat per ací. Volem tornar a inserir en el sistema part dels diners de les empreses d'èxit", ha explicat. 

Ángela Pérez forma part d'un grup d'empresaris d'empreses emergents que reivindica la Comunitat Valenciana com a imant per a la inversió en noves empreses de base tecnològica, que aspira a ubicar-se en els terrenys de la Marina de València. En la seua opinió, el territori té el vent a favor: talent a les universitats, empresariat amb capacitat d'inversió i espais per a instal·lar-se. Només troba a faltar un poc més d'espenta de les administracions. 

Honestament, aquesta autonomia té un repte pendent per a facilitar moltíssim més el camí cap a l'emprenedoria

"M'agradaria dir que sí [que tenim el suport necessari], però no puc fer-ho". Les administracions tenen el repte de donar més impuls, ajudar una mica més a aquests projectes, facilitant llicències que facen més fàcil l'activitat, mobilitzant espais on s'ajunten les i els emprenedors. Honestament, aquesta autonomia té un repte pendent per a facilitar moltíssim més del que ho està fent el camí cap a l'emprenedoria", ha explicat la directora de Health in Code, després de recordar la dificultat perquè es donen "tots els ingredients" que converteixen en exitós un projecte empresarial tecnològic.

Amb tot, admet que hui ho tindria més fàcil per a començar a emprendre que quan va començar, fa dues dècades, el 1998, amb el suport d'un professor de genètica, el catedràtic Manuel Pérez Alonso. "En l'actualitat seria un poc més fàcil. Tenim més espais, un professorat que cada vegada més anima l'alumnat i un ecosistema valencià cada vegada millor estructurat per a situar la Comunitat Valenciana en el mapa de l'emprenedoria d'Espanya i del món".

També et pot interessar

stats