Els alcaldes impulsen el manifest 'Salvem la ceràmica', que demana ajudes per al sector

L'alça dels costos de l'energia ha provocat tancaments de fàbriques i l'ERO i l'ERTO de centenars de treballadors a Castelló i urgeixen mesures per a salvar el sector

Reunió d'alcaldes del clúster ceràmic provincial en la Diputació de Castelló
Reunió d'alcaldes del clúster ceràmic provincial a la Diputació de Castelló / Dipcas

Els alcaldes de municipis amb fàbriques del sector ceràmic, a les comarques del nord, signaran dimecres el manifest 'Salvem la ceràmica'. L'alça dels costos pels preus de l'energia ha provocat tancaments de fàbriques i l'ERO i l'ERTO de centenars de treballadors.

El document es va acordar en la reunió del passat 14 de novembre davant la crisi que viu el principal sector industrial de la província de Castelló a conseqüència de l'impacte que està tenint la guerra per la invasió russa d'Ucraïna.

El manifest té el suport dels grups polítics representats en la Diputació de Castelló i l'han traslladat a les organitzacions patronals i sindicats afectats.

El text deixa patent que els municipis amb indústria ceràmica estan patint els efectes de la crisi energètica, assenyalant que els responsables públics no poden estar impassibles davant un dels pitjors escenaris que es recorden i que posa en perill el futur.

El president socialista de la Diputació, José Martí, considera que la situació és molt preocupant, però ha destacat la "sensibilitat" mostrada pel president del govern espanyol, també del PSOE, i ha afirmat que el que ara cal esperar és "l'adopció de mesures que ajuden a salvar el sector".

Nova línia d'ajudes del Consell de 50 milions d'euros per a la indústria ceràmica

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica dilluns una resolució per la qual s'altera la línia de finançament general de l'Institut Valencià de Finances (IVF) per a destinar 50 milions d'euros a finançar les necessitats de liquiditat de les companyies ceràmiques.

L'orde contempla préstecs de fins a deu milions per grup empresarial, de manera que es cobreixen també les necessitats de les grans empreses del sector.

Així mateix, l'import dels préstecs no s'haurà de retornar fins al venciment del crèdit, quan hagen transcorregut quatre anys.

El Consell ha plantejat una estratègia en dos trams diferenciats: un primer tram de préstecs sènior a costos de mercat per a empreses amb bona situació de solvència, i un segon tram d'ajudes per a empreses més perjudicades, que poden materialitzar-se en préstecs participatius o ajudes directes.

També et pot interessar

stats