Alcaldes de Castelló es reuniran amb Ocupació per la falta de cambrers

Enric Nomdedéu assegura que el govern del Botànic treballa per a instaurar la setmana laboral de quatre dies i 32 hores

Enric Nomdédeu a 'Les notícies del matí'
Enric Nomdedéu en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Els alcaldes de la província de Castelló es reuniran aquesta setmana amb representants de la Secretaria Autonòmica d'Ocupació per a parlar de la falta de treballadors en el sector de la restauració. Ho ha avançat en Les notícies del matí el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu.

Els ajuntaments de l'interior fa un temps que denuncien que les empreses dels seus municipis no troben cambrers, cuiners o netejadors. Nomdedéu ha indicat que hi ha gent que vol treballar de cambrer inscrita, però "hi ha poques ofertes a les oficines públiques".

Nomdédeu reconeix que "hi ha faenes dures i no ben pagades que tenen difícil cobertura". No obstant això, ha dit que cada any de l'Escola d'Hoteleria de Castelló ixen bons professionals que se'n van a treballar lluny, per tant en la reunió "hem de veure què estan oferint".

En alguns oficis els principals problemes deriven de la falta de personal que puga ensenyar-los, com és el cas dels fusters i soldadors. Segons ha explicat, en Labora volen que quan els alumnes acaben els cursos "puguen treballar" i per això necessiten professors "que siguen professionals" que han treballat. Ara, segons ha dit, estan estudiant la manera de fer eixa col·laboració amb les fàbriques per a tindre aquests professors.

Jornada de quatre dies i 32 hores

D'altra banda, el secretari autonòmic d'Ocupació també ha parlat de l'objectiu del govern del Botànic de la setmana laboral de quatre dies i 32 hores per a la qual estan innovant i treballant. Una innovació que, segons ha destacat Nomdedéu, se centra en l'aspecte organitzatiu, que consisteix a "revisar els processos de treball de com estem fent les coses", ja que hi ha un "percentatge d'hores que no són productives".

Aquest programa experimental té ajudes per a les empreses que s'hi adherisquen i la col·laboració dels instituts tecnològics "per a redissenyar el seu sistema productiu", així com formació per al treballador per a adaptar-se a aquest pla.

Nomdedéu veu prematur parlar d'aliances electorals

Primeres reaccions a la celebració al novembre d'un acte polític amb la participació de Mónica Oltra, Yolanda Díaz i Ada Colau. Una nova aliança de les forces d'esquerra al marge de les sigles del PSOE o de Podem. L'acte s'emmarcaria dins del congrés d'Iniciativa del Poble Valencià, el partit de Mónica Oltra, i podria provocar un cert sisme polític al si de Compromís.

Nomdedéu, membre de Compromís, ha dit que és prematur parlar d'aliances electorals i ha assegurat que cal respectar la coalició.

"Per a Compromís, la Comunitat Valenciana és el subjecte polític i les sigles no són ocultables", ha destacat. A més, fent una comparació amb el món empresarial, ha dit que ell és més de "clúster d'empreses" i que no és partidari de "concentracions en una única empresa".

També et pot interessar

stats