El sector de la restauració no troba suficient mà d'obra per a ampliar les plantilles

Davant la campanya d'estiu, no troben cambrers, cuiners, ajudants de cuina i rentadors de plats

Falta ma d'obra en la restauració / À Punt NTC
Joan Miquel Llopis
Tomás Camarasa
25 de juny 2021 - 22:44

El sector de la restauració, un dels més castigats durant la pandèmia, acaba d'eixir del malson a causa de les restriccions de la pandèmia i ara es troba que no podrà atendre tota la demanda de reserves. El motiu és que no hi ha mà d'obra per a ampliar la plantilla. Es busquen cambrers, cuiners, ajudants de cuina, rentadors de plats. En internet, la xarxa mostra amb molta facilitat l'oferta de tots aquests llocs de treball.

La vicepresidenta de la Coordinadora d'Oci i Hostaleria (CEOH), Gemma Piqué, ha explicat a À Punt que la incertesa de la situació viscuda no només la té l'empresari, sinó que també la viu el treballador. Per això, quan arriba un nou contracte, tots els treballadors i treballadores pregunten si el treball serà per hores o per dies, "perquè tenen por de tornar a estar en un ERTO".

Hui en dia encara hi ha molts treballadors de la restauració en ERTO i el sector ha pogut acollir-se al Pla Resistir Plus, la línia de subvencions de la Generalitat, i poder fer front a la crisi causada per la Covid-19.

Atendre la campanya d'estiu

Aquests dies, la principal preocupació del sector és no poder atendre tota la demanda de la campanya d'estiu, que, de moment, mostra unes previsions excel·lents. Un exemple és el restaurant la Masia Vista Alegre, de Bétera, al Camp del Túria. Ací necessiten cambrers per a atendre la campanya. Segons ha explicat el maître Rafael García Tortajada, "de sempre hi ha hagut facilitats per a trobar gent preparada per a la restauració, però davant la incertesa el personal treballador busca qualsevol altre treball que els oferisca més estabilitat.

També et pot interessar