Ajuntament i Generalitat comencen la liquidació del Consorci València 2007

Ribó assenyala que el consistori vol continuar gestionant la part terrestre de La Marina, de què és propietari 

La Marina de València (arxiu)
La Marina de València (arxiu) / À Punt NTC

Generalitat i Ajuntament de València han fet aquest dilluns el primer pas per a començar oficialment el procediment de dissolució del Consorci València 2007, per un valor de 30 milions d'euros. És l'organisme conformat per les administracions local, autonòmica i central que es va crear per a transformar part del recinte portuari de la capital amb la finalitat d'acollir l'America's Cup de vela. El govern valencià ha donat llum verda a la proposta del consistori per a liquidar l'ens, que en l'actualitat s'encarrega de la gestió i explotació de La Marina de València.

La dissolució és possible després que l'executiu estatal haja assumit la major part del deute que es va generar per a executar les obres, superior als 300 milions d'euros. 

S'obri ara un nou moment per a aquest espai, que el Consell vol convertir en un port integrat en la xarxa que ja gestiona l'Administració autonòmica. El govern liderat per Ximo Puig s'ha mostrat "disposat a negociar" amb el consistori la creació d'un nou ens per a la gestió integral de La Marina.

L'Ajuntament, per la seua banda, té clara la seua prioritat: continuar gestionant una part del recinte i mantindre la rendibilitat que li proporciona el fet de tindre un espai obert a la ciutadania en què es pot gaudir d'activitats a l'aire lliure, oci i restauració. No veu amb mals ulls la possibilitat de crear un nou ens per a gestionar l'espai de manera conjunta amb el govern autonòmic, encara que falta tancar quin tipus d'organisme seria, si un altre consorci o una empresa nova.

En tot cas, les dues administracions implicades en la liquidació del Consorci València 2007 han exhibit aquest dilluns la bona sintonia que tenen i que permetrà separar les competències perquè siga el Consell l'entitat que gestione la part marítima del recinte i l'Ajuntament la part terrestre, de què és propietari. 

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha explicat que el consistori s'encarregarà a partir d'ara de totes les tasques que feia el consorci fins que la Generalitat puga assumir la gestió de la làmina d'aigua.

També et pot interessar

stats