La Generalitat vol que la Marina de València esdevinga port autonòmic

El full de ruta del Consell preveu la dissolució del Consorci València 2007

Un nou ens gestionarà les activitats de La Marina / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest diumenge una reunió de treball amb el conseller d'Hisenda, Arcadi España, la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, i la secretària autonòmica d'Obres Públiques, María Pérez, en la qual s'ha abordat la posició del Consell sobre el futur del Consorci València 2007.

El full de ruta acordat en la reunió preveu que “dins de la xarxa de ports de la Generalitat, la bocana pròpia de la Marina de València es convertisca en un port autonòmic”, declara la consellera Torró. L’accés a la marina està separat de l'activitat comercial que es desenvolupa al port de València.

A partir d'aquest full de ruta, demà es donarà suport a la proposta de l'Ajuntament de València per la qual es dissoldrà el consorci. Això implicarà el nomenament de liquidadors i se sol·licitaran les auditories pertinents. 

La Generalitat, que s’ha mostrat partidària de negociar amb l'Ajuntament un nou ens per a la gestió integral de la Marina de València, vol que les administracions que han format part del Consorci València 2007 participen en tot el procés de liquidació i en resultats.

El consorci es va crear per a impulsar la transformació d'aquest espai públic i acollir la celebració de la Copa Amèrica. Fins ara formava part també el govern central, que l'any passat va assumir la pràctica totalitat del deute que va generar la construcció de les infraestructures.

També et pot interessar

stats