Els agricultors valoren positivament la pluja que ha caigut a Castelló i València

Quico Espí, portaveu de la Unió de Llauradors, assegura que després d’una temporada de sequera, la pluja és beneficiosa.

Quico Espí, portaveu de la Unió de Llauradors
Quico Espí, portaveu de la Unió de Llauradors / Pilar Cerdá

La gota freda que ha caigut aquests últims dies a la Comunitat Valenciana no ha resultat negativa per al camp valencià. Només a l’àrea metropolitana de València s’han registrat un total de 235  l/m2. Després de la llarga sequera que han patit han sigut, ara per ara, els majors beneficiats.

Pel que fa al cultiu de la carxofa, l’aigua no ha provocat danys importants; ben al contrari, s’espera que beneficie el creixement de cara a la maduració. Altres collites afavorides són les pròpies del secà. L’ametler i l’olivera tindran un increment de les produccions. Els cítrics, com la taronja, estan en procés de maduració i amb aquesta aigua veuran com augmenta la grandària del fruit i la quantitat de suc, cosa que comportarà una collita amb producte d’alta qualitat.

De moment no s’han conegut casos de pedregada que hagen provocat destrosses i danys a les collites. S’ha de veure al llarg dels propers dies si hi ha episodis de pluja intensa com els que s’acaben de passar a la Comunitat Valenciana. Si es mantenen les pluges, la humitat o si augmenten les temperatures, es parlaria de problemes fitosanitaris, segons informa Quico Espí.

La quantitat d’aigua que s’ha registrat en poques hores ha deixat imatges de camps negats. La terra té un temps de recuperació i ha caigut tanta aigua en tant poc de temps que els llauradors tardaran a regar. 

Això sí, els agricultors estan preocupats per si una humitat perllongada persisteix, ja que causaria un procés de podridura que portaria a una contaminació de les aigües i mortaldat dels peixos a l’Albufera.

També et pot interessar

stats