Aerte protesta contra "l'immobilisme" d'Igualtat pel "bloqueig" en dependència i salut mental

La consellera Aitana Mas els assegura que el nou model de serveis socials no incrementarà el preu en les places públiques i concertades

Protesta d'Aerte, aquest dimarts
Protesta d'Aerte, aquest dimarts / Europa Press

Professionals de les residències, usuaris, familiars i associacions han tornat a concentrar-se aquest dimarts a les portes de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Convocats per Aerte, la patronal del sector a la Comunitat Valenciana, i sota el lema "Contra el bloqueig al sistema de salut mental ja" han denunciat el copagament de les vivendes supervisades, amb retallades de les ajudes que xifren en un 70%. Acusen "d'immobilisme" i "bloqueig" el departament dirigit per Aitana Mas i demanen "canvis" en la política de serveis socials que permeten "millorar vertaderament la vida de les persones" ateses en aquests centres. 

La concentració ha començat a les onze del migdia i ha reunit davant de la conselleria desenes de persones i diverses plataformes vinculades amb el sector. Hi han acudit, entre d'altres, membres de la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars i Amics de Persones amb Alzheimer (Fevafa), que representa una quarantena d'entitats sense ànim de lucre d'àmbit local a la Comunitat Valenciana.

El president d'Aerte, José María Toro, ha explicat que la mobilització s'ha celebrat just després que el Síndic de Greuges haja admés a tràmit una queixa de la patronal i ha criticat "la falta de finançament suficient" per a millorar les ajudes que reben les persones usuàries i que "permeten cobrir els increments de costos que generaran els requisits del nou model". La consellera Mas els ha reiterat que l'aplicació del nou decret de funcionament dels centres no suposarà un increment de preu en les places públiques i concertades.

Fa vora un mes, el 16 de febrer, centenars de persones es concentraren davant de la seu d'Igualtat per a rebutjar el que consideren retallades en les ajudes i reclamar un "nou model sostenible" per a accedir al sistema de salut mental i de dependència, que fomente l'"autonomia" de l'usuari i l'atenció quan calga. 

En Aerte es troben associades més de 160 entitats entre empreses xicotetes, mitjanes i grans, professionals autònoms, associacions d'atenció, societats cooperatives, associacions de familiars, fundacions, empreses municipals, ajuntaments i congregacions religioses. A més, s'atén persones majors, persones amb discapacitat, menors, dones víctimes de violència de gènere o persones amb problemes de salut mental a través dels més de 260 centres i serveis representats.

També et pot interessar

stats