Acaba el macropont amb una ocupació hotelera entre el 70% i el 78%

Hosbec assegura que el mal oratge ha jugat en contra de les previsions i les dades se situen uns punts per sota del 2019

L'oratge augualeix les previsions d'ocupació hotelera durant el pont de desembre
L'oratge augualeix les previsions d'ocupació hotelera durant el pont de desembre

El pont més llarg de l’any acaba una demanda turística que s’ha comportat de manera diferent al que s'esperava. La patronal hotelera Hosbec assegura que “hi havia esperança en les reserves d’última hora” per a assolir dades similars a les del 2019 o, fins i tot, “superar-les”, però l’oratge hauria jugat en contra de les previsions del sector.  

El pont s’ha dividit en dos trams. La primera part, del divendres 2 al dimarts 6 de desembre, l’ocupació mitjana a la Comunitat Valenciana ha fregat el 70% d’ocupació, uns quatre punts per davall de 2019, “l’any de la normalitat”.

Unes xifres que han pujat de manera destacada a la ciutat de València gràcies a una marató que ha impulsat l’ocupació hotelera fins al 85%. La nit de dissabte les dades superaven el 94%.

Durant el segon tram del pont, de dijous a diumenge, les dades han millorat amb una ocupació mitjana del 78%, entre dos i tres punts per davall del 2019. 

Des d’Hosbec apunten que la inauguració de la temporada d’hivern a les pistes d’esquí també hauria pogut influir en el comportament d’una demanda provinent fonamentalment del mercat espanyol.

També et pot interessar

stats