L'impacte econòmic dels festivals de música supera els 400 milions d'euros

La Generalitat concedirà enguany dos milions d’euros en ajudes a més de 80 esdeveniments musicals

Els primers sounders arriben a Borriana per a gaudir del festival de música
Els primers sounders arriben a Borriana per a gaudir d'aquesta edició del festival de música / Arenal Sound

La Generalitat invertirà enguany més de dos milions d'euros en ajudes a més de 80 festivals de música i en suport del sector. El pressupost destinat a festivals s'ha multiplicat vora nou vegades des de l'inici el 2016, quan es van dedicar 180.000 euros. En aquesta partida s’inclouen convenis de col·laboració que permeten dur a terme accions de promoció, màrqueting i presència en fires i jornades nacionals i internacionals. 

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assegurat que aquest està sent el gran estiu de la recuperació dels festivals i ha remarcat que aquestes cites musicals suposen “una gran incubadora de futurs turistes, ja que aquesta experiència fa que fidelitzen el destí de cara al futur”.

L'impacte econòmic generat pels festivals de música és superior als 400 milions a l'any, ha destacat Colomer, que ha afegit que enguany s'espera recuperar les xifres d'anys anteriors a la pandèmia. 

Des de Turisme Comunitat Valenciana es treballa amb el sector per a la posada en marxa del programa de Festivals Turístics Intel·ligents que permeta aportar valor i dades, generar intel·ligència amb les eines adequades i així millorar l'experiència de l'usuari. 

Colomer ha explicat que els festivals “formen part de la nostra operativa de màrqueting i promoció”, perquè permeten oferir un gran ventall de propostes dirigides a segments de la població molt diferents de mercats nacionals i internacionals.

També et pot interessar

stats