El 3,6% dels valencians cobra l'ingrés mínim vital

És la segona autonomia per darrere d'Andalusia en la qual més persones cobren l'IMV (185.419), però en percentatge està dins de la mitjana espanyola

Beneficiaris de l'ingrés mínim vital a la Comunitat Valenciana
Beneficiaris de l'ingrés mínim vital a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Un terç del total de persones que cobren l'ingrés mínim vital (IMV) resideixen a Andalusia, comunitat en la qual quasi el 6% de la població (502.308 persones) rep aquesta ajuda, seguida de la Comunitat Valenciana (185.419) i Madrid (156.947).

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia en la qual més persones cobren l'IMV, però, si es té en compte el total de població, el nombre de valencians que cobren aquesta prestació està dins de la mitjana espanyola.

Els territoris que tenen proporcionalment un major nombre de beneficiaris són Melilla (13%), Ceuta (11,3%) i Andalusia (5,9%), tenint en compte el total d'habitants que resideix en cada comunitat i la quantitat de persones que reben aquesta prestació.

En canvi, les comunitats amb menys beneficiaris per habitant són Balears (1,7%), Catalunya (1,7%) i el País Basc (2,1%).

Segons les dades del Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social, 1.579.949 persones estan cobrant l'IMV a Espanya en data de gener del 2023 i, en totes les autonomies, hi ha més dones que homes cobrant aquesta prestació.

Qui pot cobrar l'IMV

Qui pot cobrar l'IMV
Qui pot cobrar l'IMV / À Punt NTC

Risc de pobresa

Risc de probresa a la Comunitat Valenciana
Risc de probresa a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

També et pot interessar

stats