Més de 2.000 'riders' reclamen el seu "legítim dret" a triar ser assalariat o autònom

Repartidors de Deliveroo, Uber, Glovo, Amazon i Seur protesten a València i nou ciutats més demanant que se'ls escolte en la nova llei.

Repartidors a domicili amb cartells reivindicatius protesten contra la llei de 'riders'
Repartidors a domicili amb cartells reivindicatius protesten contra la llei de 'riders' / Europa Press

Més de 2.000 'riders' han reclamat en deu ciutats espanyoles al govern el seu "legítim dret" a triar ser assalariat o autònom, en una concentració promoguda per l'Associació Professional de Riders Autònoms (APRA), l'Associació Autònoma de Riders (AAR) i l'Associació Espanyola de Riders Missatgers (AsoRiders).

Els repartidors s'han tornat a mobilitzar durant aquesta jornada en diferents ciutats espanyoles com València, Madrid, Barcelona, València, Las Palmas de Gran Canària, Santa Cruz de Tenerife, Oviedo, Gijón, Màlaga, Ponferrada, Vigo i Albacete, reclamant al Ministeri de Treball, que ultima l'aprovació de la denominada llei rider, que compte amb el sector dels repartidors a l'hora d'elaborar-la.

"Després d'innombrables cartes i peticions de reunió, el Ministeri de Treball ha decidit excloure'ns de la regulació que marcarà el nostre futur. S'ha complit el pitjor dels nostres temors: la llei rider dona l'esquena als riders", han lamentat.

D'aquesta manera, repartidors de Deliveroo, Uber, Glovo, Amazon i Seur han tornat a llançar-se als carrers per a reclamar el seu "legítim dret de triar entre ser assalariats o autònoms", una cosa contemplada en la resta de sectors d'activitat econòmica a Espanya, però que "inexplicablement" se li vol negar als repartidors, diuen.

Les associacions han recordat que la majoria dels repartidors d'Espanya reiteren que volen continuar sent autònoms per una senzilla raó. "Com a autònoms podem decidir quan treballar, on i com fer-ho i si volem treballar amb una o amb diverses plataformes", han indicat.

Per la seua banda, el secretari d'Estat d'Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, ha afirmat que s'estan intentant tancar els últims punts del text de la Llei de treballadors de plataformes digitals, coneguda com a llei de riders, i que creu que l'acord és "imminent".

També et pot interessar

stats