Zoo s’acomiada dels fans amb l’‘Epíleg’ de deu anys trajectòria

La banda de Gandia ha publicat el seu últim tema, on la seua icònica moneta comparteix vivències amb els sis membres

Els sis integrants de Zoo i el seu icònic mico
Els sis integrants de Zoo i el seu icònic mico / Zoo

Deu anys després d'aquell exitós Estiu, Zoo tanca una era i s’acomiada del públic amb el seu últim senzill. Aquest dimecres a la vesprada, la banda de Gandia ha publicat Epíleg, un nou tema i videoclip on la mítica moneta que protagonitzava el vídeo de l’“Adeu’”, recorre ara tota la trajectòria del grup fins al seu comiat aquest 2024.

Diumenge passat, Zoo anunciava a les seues xarxes socials que s'acomiadava, enmig de la sorpresa dels seus fans. El vídeo va començar a difondre’s com la pólvora, i tres dies després ja acumula tres milions de visualitzacions en les diferents plataformes. Es veu com la mona —símbol de la banda—, entre forts marejos i batecs de cor, s’anava desprenent de les seues vestimentes fins a trobar-se amb Panxo, cantant del grup. 

Tot, amb una misteriosa melodia que ara forma part de la base d’Epíleg. Destaca la tornada del senzill, que no deixa indiferent a ningú, amb uns versos en anglés i que canvien a les imatges animades en el videoclip. 

El mico, com a narrador de la cançó, recorre en els seus versos un camí de bones vivències, i també d’aquelles que no ho han sigut tant. Recorda els primers concerts, els viatges en furgoneta i la preocupació per la viabilitat econòmica del segon disc, que tenen el seu punt d’inflexió amb l’arribada de la pandèmia el 2020. Un temps d’incertesa que s’acaba amb la publicació del seu tercer àlbum, en el qual Zoo assaboreix la dolçor de les Llepolies i fa història llançant-se pel Tobogan de l'èxit.

Amb aquest comiat, la moneta comparteix vivències amb els sis membres del grup, però sense deixar arrere totes aquelles persones que han format part del projecte musical. I recorda que es retira amb la felicitat del deure complit: “Hem deixat un rastre de verí, de mares a fills, podeu traure pit, i amics: no patiu per mi que vaig tindre sort i bona vida, missió complida, xe, que he sigut feliç”.

Una gira de comiat amb deu concerts

Zoo es prepara per a una última gira de deu concerts que acabarà a la ciutat on tot va començar, Gandia, en el Pirata Beach Festival. Albergaran els nou concerts que conformen la gira sales com La Riviera de Madrid —amb dues dates i una d’elles ja esgotada— o Garaje Beat Club de Múrcia —amb dues dates ja esgotades— i festivals com la Telecogresca (Barcelona), Primavera Trompetera (Jerez de la Frontera), Iruña Rock, ZeidFest (Bilbao), A Candeloria (Lugo), Viñarock, Sensenom Festival (Mallorca) i Alterna Festival (El Bonillo). Deu concerts per a donar l’adeu definitiu al mico.

També et pot interessar

stats