Zoo diu adeu després de deu anys triomfant amb música en valencià

El grup de Gandia farà una gira de comiat amb pocs concerts, l'últim a Gandia

Zoo abandonarà els escenaris després de l'últim concert a Gandia en juliol / Zoo

Amb un simbòlic vídeo protagonitzat per la mona que ha sigut icona de la banda, Zoo ha anunciat el comiat dels escenaris deu anys després del seu naixement. Un adeu que serà definitiu en acabar una gira de només deu concerts, un per cada any de vida del grup, i que posarà el punt final on tot va començar, a Gandia, al Pirata Beach Festival.

Zoo, que va començar la singladura l'estiu de 2014 amb el llançament d'"Estiu", comença 2024 amb l'anunci de la seua dissolució després de deu anys de música i intenses gires. Amb tres discos d'estudi publicats, un EP i dos àlbums en directe, passaran a la història de la música en valencià per haver aconseguit èxits com els plens al WiZink Center de Madrid o al Palau Sant Jordi de Barcelona davant de més de 20.000 persones. Els de Gandia tanquen una era que els ha fet girar per tot Espanya i més enllà, amb directes a França, Polònia, el Japó, Alemanya, Hongria, Anglaterra o Palestina, entre altres.

La gira de l'adeu començarà en març i farà parades en diferents concerts exclusius i festivals de tot l'Estat. Els últims directes seran en les sales La Riviera de Madrid i Garaje Beat Club de Múrcia, i també en els festivals Telecogresca (Barcelona), Primavera Trompetera (Jerez de la Frontera), Iruña Rock (Pamplona), ZeidFest (Bilbao), A Candeloira (Lugo), Viñarock (Villarrobledo), Sensenom Festival (Mallorca) i Alterna Festival (El Bonillo). L'últim de tots tindrà lloc en juliol a casa, a Gandia, dins del cartell del Pirata Beach Festival.

L'anunci del grup de Gandia ha sigut totalment inesperat per als seus seguidors. Encara que la banda va deixar alguns missatges encriptats pocs dies abans de finalitzar l'any. En el Festivern, Zoo va pintar marques pel recinte amb el missatge "He sigut feliç". Els assistents van compartir fotografies amb aquesta frase en les xarxes socials sense saber que eixe era el principi de la fi de la banda.

El missatge que va deixar Zoo pocs dies abans d'acabar l'any.
El missatge que va deixar Zoo pocs dies abans d'acabar l'any.

També et pot interessar

stats