Zoo enceta la gira de comiat a Galícia i Navarra

El festival A Candeloria de Lugo i l'Iruña Rock de Pamplona han sigut les primeres parades de la banda de Gandia

Actuació de Zoo en el festival A Candeloria, a Lugo
Actuació de Zoo en el festival A Candeloria, a Lugo / @ZooPosse

Zoo, un dels grups valencians més populars de tots els temps, ha encetat aquest cap de setmana l'esperada gira de comiat. Les primeres parades del grup de Gandia (Safor) han sigut al festival A Candeloria de Lugo (Galícia) i l'Iruña Rock de Pamplona (Navarra).

Divendres els seguidors gallecs van poder gaudir de la primera actuació del grup valencià d'enguany. Un escenari ple de gom a gom va saltar al ritme dels músics de la moneta, en un festival en què també van actuar dos grups valencians més: Los Chikos del Maíz i Mafalda.

El dissabte Panxo i companyia es van desplaçar a Pamplona per a fer la segona actuació del cap de setmana, a l'Iruña Rock. Zoo, un dels plats forts del festival, va fer saltar el públic del Navarra Arena ja passada la mitjanit. Després de la seua actuació, ha tancat l'Iruña Rock Xavi Sarrià, que també fa una gira de comiat abans del descans temporal que farà el 2025.

Deu anys de trajectòria, deu concerts de comiat

La banda va anunciar la dissolució del grup el passat diumenge 7 de gener, amb un vídeo en què el líder de la banda, Panxo, s'acomiadava de la moneta símbol del grup i anunciava una última gira de comiat amb deu concerts, un per cada any de trajectòria. Una notícia que va agafar desprevinguts els seguidors de la banda i que va generar tot un terratrémol en xarxes socials.

Uns dies després, Zoo publicava en xarxes socials i plataformes digitals el seu últim tema, Epíleg, una carta de comiat en forma de cançó en què el mico recorre els deu anys de vida de la formació des d'aquell primer Estiu gravat amb pocs recursos però molt potencial.

Després dels dos concerts inicials, la gira de l'adeu continuarà en el Garaje Beat Club de Múrcia (amb dues actuacions), el Primavera Trompetera (Jerez de la Frontera), la Telecogresca (Barcelona), el ZeidFest (Bilbao), el Viñarock (Villarrobledo), el Sensenom Festival (Mallorca), la Sala Riviera (Madrid) i l'Alterna Festival (Bonillo). L'última de totes les actuacions tindrà lloc al juliol a casa, a Gandia, dins del cartell del Pirata Beach Festival.

També et pot interessar

stats