Xarxa Teatre i Xavi Sarrià obrin a Portell de Morella el 43é Aplec del Ports

Música, xarrades, tallers i cultura es donen cita durant aquest cap de setmana al nord del nord

Portell de Morella acull el 43é Aplec dels Ports / À Punt NTC
À Punt NTC
Àgata Pita @apuntnoticies
29 de juliol 2022 - 17:38 Actualitzat: 31 de juliol 2022 - 08:16

Les terres dels Ports acullen un estiu més l’Aplec i ho fan celebrant la 43a edició al municipi de Portell de Morella, amb el lema "Tornem a volar!" Des d’aquest divendres 29 fins al diumenge 31 de juliol, la música, el teatre i les conferències omplin la programació del festival, on s'espera que arribe públic de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó.

Entre els artistes convidats hi ha veus icòniques com la de Xavi Sarrià, cantant i guitarrista del desaparegut Obrint Pas, que ha obert la jornada de divendres des d'un escenari on també han actuat els catalans Derrumband i Dj Barraqueta i el grup de ska Town Folks, que arriba del Baix Maestrat. El cartell el completen bandes com Essencials, Tito Pontet, Pepet i Marieta, Ebri Knight, Insershow i Mash Masters, entre altres.

Tallers de llavors i muixerangues

Les persones assistents també poden gaudir de tallers culturals per a tots els públics, com és el cas de la classe d’extracció i conservació de llavors de varietats tradicionals amb Connecta Natura o un taller de muixerangues de Vinaròs i Castelló.

També hi ha hagut espai per a debats i xarrades, com la conferència “Joan Fuster: País i comarques” o la trobada “Dones dels Ports: ahir, avui i demà”.

A més, el festival està ple de detalls que li donen la seua personalitat particular, com la despertà de gaiates cada dia a les 9:00 hores, la paella monumental de diumenge i la participació de la companyia Xarxa Teatre, que ha inaugurat el festival amb la participació del veïnat del poble en el seu espectacle.

Un festival amb arrels a la comarca

Aquest any és la tercera vegada que els portellans i les portellanes s'han encarregat d’organitzar l’Aplec dels Ports des del principi, el 1994. El veïnat assumeix la tasca d'acollir aquest festival, que fa una roda pels diferents municipis de la comarca. L'última va ser al Forcall. L'objectiu amb què va nàixer i continua viu l'Aplec és reivindicar les arrels, la llengua, el patrimoni i les necessitats i valors del món rural, a més de posar la identitat d'aquesta part de les comarques castellonenques.

També et pot interessar

stats