Xarrades, concerts i tallers per a celebrar el primer Dia del Llibre sense mascareta

Municipis, biblioteques i col·lectius han preparat actes per a aquest dia per a fomentar la lectura entre grans i menuts a tot el territori valencià

Imatge d'arxiu de la Fira del Llibre a València
Imatge d'arxiu de la Fira del Llibre a València / À Punt NTC

Aquest dissabte se celebra el Dia del Llibre, una jornada en la qual l'objectiu és fomentar la lectura entre grans i menuts i tots els beneficis que aporta. Com cada any, municipis, biblioteques i col·lectius preparen actes per a aquest dia, però enguany, per fi, es podran fer amb unes condicions pràcticament iguals a les d'abans de la pandèmia, ja que serà la primera vegada des de 2020 en què no caldrà dur mascareta.

D'aquesta manera, aquest dissabte s'han organitzat actes al llarg de tota la Comunitat Valenciana. A Elx (Baix Vinalopó), l'Ajuntament ha organitzat la Fira de Sant Jordi a la plaça de Baix, en què participaran escriptors i escriptores com Espido Freire, Juan Manuel de Prada, Nativel Preciado i Benjamín Prado. La mostra, que se celebrarà de 10:00 a 21:00 hores, acull firmes de llibres, taules redones, activitats infantils amb temàtica de Harry Potter i estands de catorze llibreries de la ciutat.

D'altra banda, a la ciutat d'Alacant, el Consell de la Joventut d'Alacant i la plataforma Literates se sumen al Dia del Llibre amb un col·loqui sobre els hàbits lectors dels joves i la presentació de la trilogia El mundo de la Diosa de l'escriptora alacantina Andrea Aguirre. Serà a les 18:00 hores en l'aula del Centro 14, ubicada al carrer de Cienfuegos.

A les comarques del nord, Sogorb (Alt Palància) commemora el vint-i-cinqué aniversari de la tradicional Fira del Llibre del poble. Així, a la plaça Agua Limpia s'instal·laran aquest dissabte d'11:00 a 20:00 els estands on els lectors rebran un descompte del 5% en les seues adquisicions. A més, es farà entrega dels premis Foment Lector a les persones que més han amprat llibres de la biblioteca. També, al Teatre Serrano es donaran els premis del XLIV Certamen Literari Comarcal Biblioteca Municipal Obispo Juan Bautista Pérez.

Vinaròs (Baix Maestrat) també ha preparat hui la Fira del Llibre. Se celebra a la pèrgola del passeig de Colom i hi assistiran 24 autores i autors de tot el territori. La fira estarà dividida en tres espais: el d'Isabel-Clara Simó, amb l'escenari principal on es faran les actuacions musicals, lectures dramatitzades i espectacles per a tots els públics, la zona Gloria Fuertes amb activitats destinades per al públic infantil i l'espai Oscar Wilde on faran les presentacions de llibres conduïdes per la periodista Alicia Coscollano.

Pel que fa a la ciutat de València, la Biblioteca Valenciana dedica l'exposició permanent a Cervantes amb motiu del Dia del Llibre i de l'efemèride de la seua mort i ofereix a les 12 hores el taller didàctic Llibres memorables de la nostra vida, gratuït i dirigit a un públic adult. La Biblioteca Valenciana posseeix una de les millors col·leccions especialitzades en Cervantes d'Espanya, amb 4.442 documents.

Per últim, el monestir de Santa Maria de la Valldigna (Safor) també és partícip de les celebracions. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, en col·laboració amb la Mancomunitat de la Valldigna, ha preparat la jornada Abril als ulls, amb accés gratuït i lliure. Durant tot el dia es durà a terme l'activitat Vine i tria un llibre, en què els visitants podran triar un llibre entre les publicacions que s'hi exposen. A més, a les 18:00 hores, actuarà la Muixeranga d'Alginet i a les 19:00 ho faran les cantants Neus Ferri i La Maria.

També et pot interessar

stats