Les biblioteques de València celebren el Dia del Llibre amb exposicions, xarrades i un concurs de microrelats

Les accions programades tenen per objectiu contribuir al foment de la lectura, buscar un acostament del públic als llibres i ressaltar la importància de les biblioteques

Biblioteca municipal
Biblioteca municipal / Ajuntament de València

Les biblioteques municipals de València han organitzat un conjunt d'activitats amb motiu del Dia Internacional del Llibre, que se celebra aquest divendres, com exposicions, recomanacions literàries, conferències i un concurs literari.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que les accions programades "són molt variades i tenen per objectiu contribuir al foment de la lectura, buscar un acostament del públic als llibres i ressaltar l'important paper que aquests juguen en la nostra societat".

Entre les activitats organitzades hi ha les exposicions i xarrades. La biblioteca Casa de la Reina del Cabanyal-Canyamelar inaugura l'exposició Carmelina Sánchez-Cutillas. Des de les fronteres del silenci, una mostra de la vida i obra de la nomenada 2020 com a escriptora de l'any per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Aquesta setmana també poden visitar-se les exposicions de Zoya Koinash i Natalia Grypas, Visionarium, a la biblioteca Eduard Escalante d'Arrancapins. A la biblioteca Joan de Timoneda de Beniferri, Agnes Vidal exposa Són coses que passen, mentre que a la biblioteca Clara Santiró i Font, a Sant Marcelí, es pot veure Pèrdua a la por.

D'altra banda, dins de la campanya "Biblioteques que alimenten", la biblioteca Joaquim Martí i Gadea acull la conferència "Planificant un menú saludable i sostenible", i la biblioteca Clara Santiró i Font alberga la xarrada sobre justícia alimentària 'Sistema alimentari i gènere'.

Concurs de microrelats

A més de totes aquestes iniciatives, el personal de les biblioteques ha preparat uns espais d'interés amb recomanacions de llibres i diferent material de lectura. Així mateix han organitzat la primera edició del concurs de microrelats, una iniciativa oberta a qualsevol persona major de 15 anys, amb ganes d'escriure, tant en valencià com en castellà. Els textos han de ser originals, breus i fer referència a algun aspecte relacionat amb les biblioteques.

La regidora Maite Ibáñez ha recordat que per a la biblioteca Carola Reig Salvá de Benimaclet, "aquest serà el seu primer Dia del Llibre" després que reobrira al novembre del passat any. La remodelació d'aquest espai cultural "la va convertir en la més gran de les biblioteques municipals", amb una espaiosa sala de consulta, sala d'estudis independent, sala polivalent per a activitats culturals i una bebeteca.

També et pot interessar

stats