Xàbia Folk: dues dècades de música tradicional d'arreu del món

El grup internacional de Gani Mirzo tocarà per la pau aquest dissabte, mentre que el violí i l'acordió de Betzuca prendran l'escenari diumenge

Gani Mirzo, protagonista de la jornada del dissabte
Gani Mirzo, protagonista de la jornada del dissabte / Mirzo Music Foundation

El festival Xàbia Folk fa dues dècades que porta música tradicional al municipi de la Marina Alta durant el mes de maig. Després que el 2020 no es poguera celebrar a causa de la pandèmia, i que el 2021 ho fera amb restriccions, aquest cap de setmana torna a fer-se amb total normalitat.

En aquesta edició, Xàbia Folk recupera la vocació de festival internacional, sense deixar a un costat les bandes valencianes i espanyoles. Així, aquest dissabte, el grup internacional de Gani Mirzo provinent de Síria, el Kurdistan, Algèria, Catalunya i el País Basc, entre d'altres oferirà el seu al·legat en solidaritat amb els refugiats de guerra i la seua crida per la pau en "La ruta de la dignitat", una proposta que tindrà lloc a la plaça de la Constitució a les 22:30 hores.

Una part dels beneficis recaptats en aquesta actuació es destinaran a la Fundació Mirzo Music, fundada pel mateix Mirzo, a través de la qual ajuda a les dones acollides en camps de refugiats, enviant material amb activitats socioculturals.

Per altra banda, el duo català Betzuca, format pel violí de Carol Duran i l'acordió de Núria Lozano s'encarregarà de clausurar el festival aquest diumenge al migdia en l'ermita de Santa Llúcia.

Cartell de Xàbia Folk 2022
Cartell de Xàbia Folk 2022 / Xàbia Folk

L'accés és lliure i gratuït. Prèviament, en aquesta edició han actuat també els valencians i valencianes Eixa, i Carlos Núñez, amb la col·laboració de la colla de dolçaina i percussió La Xafigà, de Muro (el Comtat).

També et pot interessar

stats