La World Paella Day Cup "més ambiciosa" ja té xefs finalistes procedents de tot el planeta

Dotze cuineres i cuiners lluitaran per alçar-se amb el guardó al millor xef de paella del món

Octava edició de la World Paella Day Cup
L'octava edició de la World Paella Day Cup ja té finalistes / Santiago Vidal

Ja es coneixen els noms dels dotze xefs finalistes de l’octava edició de la World Paella Day Cup, que disputarà la final el 20 de setembre a València i serà "la més ambiciosa fins a la data", segons ha informat l’organització del certamen.

En total, una dotzena de cuiners i cuineres de renom internacional es batran en un dol culinari per a vore qui és el millor xef de paella del món.

Com destaquen també els organitzadors, l’edició d’enguany ha tingut "un recorregut sonat" a escala internacional, ja que al llarg de tot l'any s'han celebrat diferents proves classificatòries en diversos països per a triar quin dels xefs participants seria l'aspirant en la gran final.

Des de Colòmbia fins al Japó, passant per Polònia

Les últimes, celebrades la setmana passada a Puerto Rico i Mèxic, van suposar la conclusió d'estes prèvies classificatòries i van marcar el tancament definitiu de la llista de finalistes.

Així, s'han celebrat un total de sis semifinals en diferents llocs del món: Piriápolis (l'Uruguai), Vila de Leyva (Colòmbia), Osaka (Japó), Burgas (Bulgària), Puebla (Mèxic) i San Juan (Puerto Rico).

Per a l’elecció dels sis finalistes restants s'ha dut a terme un procés de selecció en el qual es combinaven les votacions populars en els respectius països amb la promoció i campanya que els mateixos xefs han realitzat.

Després d'una anàlisi de les dos variables, el comité del World Paella Day va seleccionar un representant de cada un d’estos països: Polònia, França, Romania, el Brasil, Dinamarca i la Xina.

Tots ells i els seus equips s'hi concentraran durant quatre dies i durant la seua estada a València coneixeran l'arròs i els arrossars de l'Albufera de la mà del gerent de la DO Arròs de València, Santos Ruiz, a més de l'Horta de València, el centre històric —incloent-hi el Mercat Central i el Sant Calze— i rebran classes magistrals per part de diversos mestres arrossers com la primera campiona Chabe Soler o el paeller Rafa Margós.

També et pot interessar

stats