La World Paella Day Cup "més ambiciosa" ja té xefs finalistes procedents de tot el planeta
Dotze cuineres i cuiners lluitaran per alçar-se amb el guardó al millor xef de paella del món

Ja es coneixen els noms dels dotze xefs finalistes de l’octava edició de la World Paella Day Cup, que disputarà la final el 20 de setembre a València i serà "la més ambiciosa fins a la data", segons ha informat l’organització del certamen.
En total, una dotzena de cuiners i cuineres de renom internacional es batran en un dol culinari per a vore qui és el millor xef de paella del món.
Com destaquen també els organitzadors, l’edició d’enguany ha tingut "un recorregut sonat" a escala internacional, ja que al llarg de tot l'any s'han celebrat diferents proves classificatòries en diversos països per a triar quin dels xefs participants seria l'aspirant en la gran final.
Des de Colòmbia fins al Japó, passant per Polònia
Les últimes, celebrades la setmana passada a Puerto Rico i Mèxic, van suposar la conclusió d'estes prèvies classificatòries i van marcar el tancament definitiu de la llista de finalistes.
Així, s'han celebrat un total de sis semifinals en diferents llocs del món: Piriápolis (l'Uruguai), Vila de Leyva (Colòmbia), Osaka (Japó), Burgas (Bulgària), Puebla (Mèxic) i San Juan (Puerto Rico).
Per a l’elecció dels sis finalistes restants s'ha dut a terme un procés de selecció en el qual es combinaven les votacions populars en els respectius països amb la promoció i campanya que els mateixos xefs han realitzat.
Després d'una anàlisi de les dos variables, el comité del World Paella Day va seleccionar un representant de cada un d’estos països: Polònia, França, Romania, el Brasil, Dinamarca i la Xina.
Tots ells i els seus equips s'hi concentraran durant quatre dies i durant la seua estada a València coneixeran l'arròs i els arrossars de l'Albufera de la mà del gerent de la DO Arròs de València, Santos Ruiz, a més de l'Horta de València, el centre històric —incloent-hi el Mercat Central i el Sant Calze— i rebran classes magistrals per part de diversos mestres arrossers com la primera campiona Chabe Soler o el paeller Rafa Margós.