'Vuelos' o l'obsessió de Leonardo Da Vinci convertida en dansa

La companyia Aracaladanza presenta al Teatre Principal de Castelló aquest espectacle per a tota la família, basat en l'imaginari de Leonardo da Vinci.

'Vuelos' o l'obsessió de Leonardo Da Vinci convertida en dansa
Sara Ortells
Miquel Blázquez
26 de març 2021 - 15:50

Qui no ha somiat alguna vegada que podia volar? L'artista polifacètic Leonardo da Vinci no sols ho va somiar, si no que quasi va convertir en una obsessió poder fer-ho. La imaginació, els esbossos i les ganes de tindre ales com els ocells inspiren l'obra Vuelos de la companyia Aracaladanza que arriba aquest dissabte al Teatre Principal de Castelló de la Plana. Un espectacle de dansa contemporània on cada element suma per a recrear l'imaginari leonardià. 

El director, Enrique Cabrera, explica que "la música, el vestuari i la coreografia es complementen a la perfecció com un engranatge per a donar vida a Vuelos". Dalt l'escenari cinc ballarins que juguen amb les ombres i amb objectes de diferents mides. Precisament, combinar els moviments amb complements grans i menuts és un dels trets característics d'aquesta companyia, que ja ha presentat aquest espectacle per tot el món. 

La banda sonora que acarona cada moviment i fa avançar la història és del compositor Luis Miguel Cobo. Cada escena té el seu ritme particular. Els acords dolços que comencen a dibuixar aquest viatge oníric es contraposen amb la força de la percussió. Cabrera assenyala que el vestuari i la música van de la mà i per això, per exemple, quan sona la percussió els ballarins van vestits de roig perquè per a ell és una associació natural d'ambdós conceptes, roig i percussió. Cada nota està pensada per a fer fluir en aquesta història sense text on només es parla amb el cos. 

Aracaladanza és l'única companyia espanyola que treballa exclusivament per a xiquets i xiquetes, utilitzant el llenguatge universal de la música i l'expressió corporal. Els seus espectacles van dirigits a tota la família i, especialment, als menuts de la casa "que perceben les coses d'una manera diferent als adults". 

També et pot interessar

stats