Vora 6.500 quilos de llenya per a 120 paelles: el concurs reuneix més de 3.000 persones a Castelló

Una de les cites gastronòmiques de la Magdalena donarà pas al lliurament dels premis de les gaiates i a la Nit Màgica, que omplirà d’espurnes la ciutat

La plaça del Segon Molí ha concentrat aquest dimarts vora 3.000 persones en el Concurs de paelles intercolles
La plaça del Segon Molí ha concentrat aquest dimarts vora 3.000 persones en el Concurs de Paelles Intercolles / À Punt NTC

Més de 3.000 persones al voltant de 120 paelles. Per a coure l'arròs s’han repartit vora 6.500 quilos de llenya. Són les sorprenents xifres que deixa la 35a edició del concurs de paelles de la Magdalena, que organitza la Colla del Rei Barbut i que s’ha convertit en cita ineludible per a les 115 colles que participen en aquesta competició gastronòmica. És un dels actes centrals d’una jornada de nervis, mentre esperen que es lliuren els premis de les gaiates a la vesprada.

És una de les cites gastronòmiques més consolidades de les festes fundacionals. Des que el 1989 l’establira la Colla del Rei Barbut, poques són les colles que falten al Concurs de Paelles Intercolles, que se celebra a la plaça del Segon Molí. Encara que totes tractaran d’endur-se alguns dels guardons, coincideixen a assenyalar que el millor de la jornada és l’ambient.

Alguns participants recullen part del 6.500 quilos de llenya que s'han repartit entre les colles participants
Alguns participants recullen part del 6.500 quilos de llenya que s'han repartit entre les colles participants / À Punt NTC

De fet, les més matineres ja estaven al recinte a les deu del matí per a arreplegar la llenya i l’arròs i, des d'un bon lloc, començar a guisar, amb estil lliure, la paella que volen aportar al concurs. Després de la mascletà, la segona del concurs que disparava la pirotècnia Zarzoso d’Altura, arriba el tast de les paelles, amb la presència de les reines de les festes.

Els actes d’aquest dimarts de Magdalena continuaran de vesprada amb el lliurament dels premis a les gaiates i als llibrets. Serà un acte especial, més emotiu encara que en anys anteriors, després de la recent aprovació, aquest mateix matí, de la Desfilada de les Gaiates com a bé d’interés cultural (BIC) per part del Consell.

A banda de les actuacions en els sectors gaiaters, previstes per a la nit, la Nit Màgica és un dels altres actes multitudinaris que tancarà jornada. Xarxa Teatre omplirà d’espurnes des del carrer Governador fins a l’avinguda del Rei en Jaume. 

També et pot interessar

stats