Vora 21.000 joves valencians han demanat el Bo Cultural Jove

L’ajuda, dotada amb 400 euros per a gastar en productes culturals, va dirigida als joves que enguany fan 18 anys

Bo Cultural Jove
Campanya del Bo Cultural Jove en una imatge d'arxiu / Europa Press
02 d'agost 2023 - 15:10

Un total de 170.931 joves a tot Espanya que enguany arriben a la majoria d’edat (dels quals 20.730 són de la Comunitat Valenciana) han sol·licitat el Bo Cultural Jove després que el passat 13 de juny s’obrira el termini per a fer-ho.

Segons ha recordat aquest dimecres el Ministeri de Cultura i Esport, les persones nascudes en 2005 poden sol·licitar, abans del pròxim 30 de setembre, aquesta ajuda de 400 euros destinats a l'adquisició i el gaudi de productes, serveis i activitats culturals.

Per a això, els i les joves beneficiaris han de registrar-se i fer el procediment de sol·licitud en la pàgina web del Bo Cultural Jove.

"A poc més d'un mes i mig d'haver llançat la iniciativa, un terç dels possibles sol·licitants del Bo Cultural Jove ja l'han sol·licitat”, ha destacat el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta. Ha manifestat el desig que, abans que acabe setembre, tots els joves que fan 18 anys enguany el sol·liciten i “puguen gaudir-ne els avantatges”.  

Andalusia, Madrid i Catalunya —en aquest orde— són les autonomies on més joves han sol·licitat el Bo Cultural Jove. La Comunitat Valenciana ocupa la quarta posició.

En 2022, primer any de vigència d'aquesta iniciativa, van obtindre el Bo Cultural Jove un total de 277.594 persones a tot Espanya, és a dir, el 56,68% d’aquest grup de la població. 

També et pot interessar

stats