Els volums i el color de Botero arriben a València

À Punt entra en la primera exposició retrospectiva de l'artista colombià que acollirà la ciutat des de divendres

Algunes de les pintures i una de les escultures incloses en la mostra del Centre Cultural Bancaixa, que s'inaugura divendres
Algunes de les pintures i una de les escultures incloses en la mostra del Centre Cultural Bancaixa, que s'inaugura divendres / À Punt NTC

Un recorregut per la dilatada trajectòria de Botero i per les seues característiques figures voluminoses. És el que oferirà el Centre Cultural Bancaixa de València des d’aquest divendres, on s’inaugura una exposició amb més de quaranta obres de l’artista colombià, fetes des dels seixanta fins a l’any passat. 

Entre les peces s’inclouen algunes obres inèdites, com destacava a À Punt la comissària d’aquesta exposició, Marisa Oropesa. Assenyalava que els valencians tindran l’oportunitat de veure algunes obres, com algunes de les últimes aquarel·les, pintades fa sols uns mesos, el 2022, que “mai s’han vist fins ara, mai han eixit a la llum”. 

Sota el títol Fernando Botero. Sensualitat i melancolia, aquesta exposició és una de les grans apostes de la temporada d’aquest centre cultural.

La mostra inclou obres de la galeria El Museo de Bogotà, la galeria Fernando Pradilla de Madrid i de col·leccions institucionals i particulars, que permeten observar l’estil particular que s’ha llaurat aquest artista, marcat pel volum en les formes i el color intens, que es coneix com a boterisme.

El nu i la natura morta, una constant

Entre els fons de l’exposició hi ha pintura, però també escultures, dibuixos i aquarel·les que evidenciaran les temàtiques que, al llarg de la seua trajectòria, ha cultivat aquest artista: naturalesa morta i univers femení, el plein air, el nu i les seues creacions centrades en el carnestoltes, el circ i el ball. Per a Oropesa és una mostra que “corprendrà” al visitant i que permetrà submergir-se en eixe univers creat per Botero. 

Fernando Botero (Medellín, Colòmbia, 1932) ha marcat una època i un estil amb el qual ha exposat en alguns dels llocs més emblemàtics del món, com Park Avenue a Nova York, Pequín, Berlín, Florència o els Camps Elisis a París. Actualment, consagrat com una icona del segle XX, compta amb les seues obres exposades en els museus més importants internacionalment.

També et pot interessar

stats