Així s'ha viscut la mascletà a la plaça de l'Ajuntament el migdia de la Crida

Aquest 26 de febrer a València es respira un autèntic ambient de festa, amb diversos actes fallers programats al llarg de la jornada

Mascletà del migdia del 26 de febrer de 2023 a la plaça de l'Ajuntament / À Punt NTC

Aquest 26 de febrer es viu com un autèntic dia de Falles, i la mascletà que s'ha disparat aquest migdia ha sigut una bona prova d'això. Milers de persones s'han congregat a la plaça de l'Ajuntament per a gaudir de l'espectacle de la pólvora. La fallera major, acompanyada per la fallera major infantil i les respectives corts d'honor, ha cridat des del balcó del consistori les paraules que han encés la metxa: "Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà".

Però la jornada festera ja havia començat ben enjorn, amb els 2.300 festers i festeres que s’han congregat a les 7 del matí per a celebrar una despertada infantil i una macrodespertada al ritme dels trons de bac.

Al migdia la música s’ha unit a la festa, amb l’entrada de bandes i la desfilada d’una dotzena de societats musicals que han acabat el recorregut al centre de la ciutat, on han interpretat a l'uníson El Fallero.

Finalment, a les 14:00 hores, com a avançament d'allò que ens espera al març, s’ha disparat la mascletà a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de Pirotecnia Valenciana, encarregada d'omplir de pólvora i soroll els actes festius de la jornada.

També et pot interessar

stats