Xavi Sarrià: “Sentia que necessitava parar i descansar”

El músic valencià posa un punt i seguit en la seua trajectòria musical amb la gira "Música, ràbia i amor"

Xavi Sarrià s'acomiada dels escenaris temporalment amb la gira "Música, ràbia i amor" / À Punt NTC

Xavi Sarrià puja este dijous a l'escenari del Pirata Beach de Gandia (Safor) i divendres al del Feslloc, de Benlloc (Plana Alta). Uns concerts que s'inclouen en la seua gira de comiat "Música, ràbia i amor". En l'equador d'esta gira, À Punt ha parlat amb el músic per a fer balanç d'esta retirada temporal dels escenaris, que serà a finals d'any. Perquè "Música, ràbia i amor" no és el final de la seua carrera musical, sinó un punt i seguit. Una parada necessària que li ha permés viure moments únics.

Però ara, “sentia que necessitava parar i descansar” després de molts anys seguits amb este projecte, ha contat a À Punt. Considera que és important agafar perspectiva i mirar les coses des de fora, i assegura que per a ell és molt especial poder recórrer el territori i anar a llocs on no havien estat mai, com per exemple el Palau de les Arts, i “omplir-lo d’emoció fent un homenatge a les lluites populars que vam fer”.

"Amb la nostra llegua, podem trencar qualsevol frontera i la cultura en valencià és tan universal com qualsevol altra” Xavi Sarrià - Músic i cantautor

Gandia, Benlloc, Morella, Manresa o Reus són alguns dels escenaris que li queden en esta gira de comiat. La música de Xavi Sarrià sonarà dins i fora del nostre territori; fins i tot travessarà oceans perquè viatjarà fins al Japó per a actuar en un dels grans festivals del país, l’Asagiri Jam. També tocarà en una sala de Tòquio i visitarà Berlín. 

Dedicar-se a la música l’ha fet viatjar a molts indrets del món, fet que valora molt perquè arribar a tants llocs demostra que “amb la nostra llegua, podem trencar qualsevol frontera i la cultura en valencià és tan universal com qualsevol altra”. 

Xavi Sarrià porta a l'esquena tres dècades de cançons que han esdevingut la banda sonara de diverses generacions, que les han convertides en autèntics himnes populars. A finals d'any, encara poden gaudir en directe del repertori mític de Sarrià en el concert que farà el 14 de desembre a la sala Razzmatazz de Barcelona. 

També et pot interessar

stats