La Maria, Botifarra o Vicent Torrent acompanyen Xavi Sarrià en el vídeo de "Balansiya"

En una alqueria que sobreviu entre edificis homenatgen les arrels de la música i la cultura valencianes

'Balansiya' és l'últim videoclip de Xavi Sarrià / À Punt NTC

Xavi Sarrià ha estrenat el videoclip de la seua cançó "Balansiya", un gran sarau en què ha unit diferents veus de la cançó tradicional valenciana com ara La Maria, Pep Gimeno, Botifarra o Vicent Torrent per a reivindicar el tresor únic que és la música popular valenciana.  

En el videoclip, envoltada entre grans edificis de formigó resisteix dreta una antiga alqueria. És l'escenari que en forma de metàfora recita "Balansiya", un homenatge a la supervivència de la música tradicional valenciana que “encerclada entre les grans indústries es manté viva i en peu gràcies a les veus que li donen futur”, explica Sarrià. 

En aquest sarau, Xavi Sarrià ha encaixat perfectament les veus de diferents generacions per a obrir una porta a les nostres arrels, però també una història de persecucions, lluites i resistències. “És un cant a l’alegria, però també a la ferida”, explica Sarrià, i per això la lletra de la cançó diu que “la música és la sang, la festa i la tradició, però també la resistència de la nostra música i la cultura popular del País Valencià”.

També et pot interessar

stats