'Valenciana', del cineasta valencià Jordi Núñez, s'estrena este dissabte en Cinema Jove

La pel·lícula, coproduïda per À Punt i ambientada en els 90 de la Ruta del Bakalao, és l'adaptació de l'obra teatral homònima de Jordi Casanovas

Rodatge de la pel·lícula 'Valenciana' de Jordi Núñez / À Punt NTC
22 de juny 2024 - 12:45

El festival internacional Cinema Jove de València, que se celebra del 20 al 29 de juny, acull este dissabte l'estrena de la pel·lícula Valenciana del cineasta valencià Jordi Núñez. La primera sessió s'ha programat a les 11:30 h a La Filmoteca i la segona serà a les 20:00 h al Teatre Principal.

La Ruta del Bakalao, la telerealitat o la corrupció són l'escenari d'este drama, rodat entre València i Mallorca, ambientat durant la dècada del 1990, que connecta l'Espanya del progrés i el naixement de la telerealitat amb la cobertura del cas de les xiquetes d'Alcàsser.

"És un treball coordinat de moltíssimes persones amb molt de talent, dedicació i compromís, que pense que es nota i es veu en la pel·lícula. Estic molt orgullós del treball que hem fet", ha afirmat Núñez a À Punt Notícies.

Cartell promocional de la pel·lícula 'Valenciana', de Jordi Núñez.
Cartell promocional de la pel·lícula 'Valenciana', de Jordi Núñez.

Valenciana és l'adaptació cinematogràfica d'una obra de teatre homònima de Jordi Casanovas que relata la vida de tres dones periodistes a la València dels anys 90.

"Una és DJ de la Ruta del Bakalao amb aspiracions de productora musical, una altra és periodista de la televisió autonòmica que cobreix un crim de tres xiquetes desaparegudes i l'altra és la cap de premsa d'un polític corrupte d'ascens meteòric", ha concretat el també director de la cinta El que sabem (2021)

Amb este llargmetratge, el públic fa una mirada a la València de la Ruta del Bakalao, la telerealitat i els focs d'artifici. "És una pel·lícula que parla de la deshumanització dels mitjans de comunicació", apunta Jordi Núñez. "De com es transforma el periodisme i de com el meu personatge entén que hauria de ser i de com està sent", afig l'actriu Tània Fortea, que interpreta el paper d'una periodista de la radiotelevisió pública valenciana.

Les actrius, Àngela Cervantes i la debutant Conchi Espejo, completen el repartiment de la pel·lícula.

"Que jo estiga debutant en la meua primera pel·li a València, per a mi és el millor que em podia passar en la vida.", ha explicat Espejo, que interpreta la cap de comunicació d'un partit polític. "Este és personatge un poc obsessionat per l'estètica perquè ha d'aparentar i únicament vol que la respecten"

La cinta, coproduïda per À Punt, s'exhibirà també en l'Atlàntida Mallorca Film Fest abans de l'estrena en sales de cine a la tardor.

També et pot interessar

stats