Comença a València i Mallorca el rodatge de 'Valenciana', la segona pel·lícula de Jordi Núñez

El llargmetratge, que té el suport d’À Punt, és l'adaptació de l'obra homònima de Jordi Casanovas

Comença el rodatge de 'Valenciana'
Comença el rodatge de 'Valenciana' / Pegatum

El director valencià Jordi Núñez ha començat aquest dilluns el rodatge entre València i Mallorca de la seua segona pel·lícula Valenciana, centrada en la València dels anys noranta i produïda per Pegatum Transmèdia, en coproducció amb Dacsa Produccions, Ambar Pictures i Solworks Films.

El llargmetratge, que té el suport de l'IVC, À Punt Mèdia, Televisió de Catalunya, IB3 i Filmin, és l'adaptació de l'obra homònima de Jordi Casanovas, i té un repartiment que lidera Ángela Cervantes (La maternal), Tània Fortea (El que sabem) i la debutant Conchi Espejo, en els papers protagonistes. A més, completen l'elenc intèrprets com Fernando Guallar (Explota, explota), Sandra Cervera (Visitant), Amparo Fernández (Smiley), Jorge Silvestre (Mientras dure la guerra) i Jaime Linares (L'ofrena), entre altres.

Sis mesos després de l'estrena en sales d’El que sabem, la primera pel·lícula, el director i guionista valencià torna al set de rodatge acompanyat d'un equip tècnic, amb Sergi Dies, nominat a un premi Goya pel muntatge d'Un año, una noche (dirigida per Isaki Lacuesta, 2022), i Daniel Moreno García, director de fotografia que repeteix amb Núñez.

Valenciana narra la història de tres joves amigues periodistes que tracten de trobar el seu lloc en una Espanya en canvi constant, "l'Espanya del progrés i les Olimpíades". Malgrat la seua il·lusió per formar part de la nova modernitat, les tres protagonistes descobriran a la força la part oculta i més fosca del nou món que el progrés els ofereix.

Jordi Núñez, que a més signa l'adaptació del guió, ha destacat "la seua manera d'abordar ferides de la història recent com a valencians i de teixir un retrat en el qual el que és individual i el que és col·lectiu van units". "La impressió que em va deixar l'obra va fer créixer en el meu el desig d'adaptar-la", ha explicat.

Núñez (València, 1991) ha fet curtmetratges, vídeos musicals i llargmetratges des de l'adolescència. El 2009 va guanyar la primera edició del DKV Fresh Art. Es va graduar en Comunicació Audiovisual a la Universitat de València (2009-2013) i va cursar el màster en direcció de cinema a l'escola TAI (2013-2014), a Madrid. El projecte final de màster, el curtmetratge Píxels (2015), acumula més de dotze milions de visites en YouTube. L'òpera prima, El que sabem, produïda per Pegatum Transmèdia, es va estrenar en sales el 2022 i ha recorregut festivals com l'IFFI de Goa (Índia) o la Mostra de València. També s'ha estrenat en països com els Estats Units, Mèxic, el Canadà i el Regne Unit.

També et pot interessar

stats