Una mostra de l’IVAM reclama el lloc en la història de les artistes dels anys setanta
La proposta “El poder amb què saltem juntes” exposa més de 180 obres creades entre la dictadura i la democràcia
“El poder amb què saltem juntes” és la proposta amb què l'IVAM reclama el lloc en la història de les artistes espanyoles i portugueses dels anys setanta. Una mostra de més de 180 obres creades entre la dictadura i la democràcia i que estarà oberta al públic fins al 29 de setembre.
La construcció de rols socials, la maternitat, el gaudi amb el propi cos, però també la crítica a la societat de consum, són els eixos de la mostra "El poder amb què saltem juntes", que pretén trencar amb l'etiqueta que l'agenda feminista és l'única mirada en les obres de les artistes. “No tota l’obra feta per dones parla del cos o del sexe, sinó que en altres països treballaven en altres àmbits del pop i l’abstracció. En la mostra volíem mapejar eixa diversitat”, explica la comissària de l’exposició, Patricia Mayayo.
Pintures, fotografia, collages, videoart i tèxtils. Diferents llenguatges estableixen un diàleg entre 58 artistes espanyoles i portugueses per a reivindicar la dimensió poètica i política de la seua obra. Els discursos, a més, van passar a un segon pla en dos països amb un context històric paral·lel, el pas de la dictadura a la democràcia.