Travessies, mites i llegendes, la nova temporada simfònica de l'ADDA preveu 22 concerts

Com a novetat destaca una audició simultània de l'agrupació alacantina al costat de l'orgue de la cocatedral de Sant Nicolau

L'orquestra ADDA Simfònica
L'orquestra ADDA Simfònica / Diputació d'Alacant

L'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) presenta una programació formada per vint-i-dos concerts amb agrupacions, directors i solistes de primer nivell en la nova temporada simfònica, en la qual destaca una audició simultània de l'agrupació alacantina al costat de l'orgue de la cocatedral de Sant Nicolau. La programació de la temporada 2024-25 ha sigut presentada pel diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, i el director artístic de l'Auditori de la Diputació d'Alacant, Josep Vicent, segons ha indicat la institució provincial en un comunicat.

"Travessies, mites i llegendes" dona títol a una programació àmplia quant a contingut que inclou, entre altres novetats, una versió contemporània del ballet de Romeo i Julieta de Prokófiev dirigit per Asun Noales i un concert simultani a l'auditori i la cocatedral de Sant Nicolau, que posarà el fermall d'or a la temporada. "Per a la institució provincial és una satisfacció presentar una proposta d'este nivell i reafirmar el nostre compromís per a fer la cultura accessible a tota la ciutadania", ha ressaltat el diputat.

En esta nova edició musical, cada programa té el seu propi títol, relacionat amb grans històries, grans mites i grans llegendes, com ha explicat Josep Vicent, que ha destacat també la commemoració del 200 aniversari de Bruckner amb la Simfonia número 7 i la Simfonia número 9 a càrrec d’ADDA Simfònica i la Filharmònica de Múnic, respectivament: “dues grans partitures, per a dues orquestres de gran maduresa”.

La llegenda del rei boig obrirà la temporada a la fi de setembre amb la Simfonia número 7 de Bruckner interpretada per l’ADDA Simfònica sota la direcció de Josep Vicent, tàndem que repetirà a l'octubre compartint escenari amb Paquito D'Rivera, Antonio Serrano, Pepe Rivero i Yuvisney Aguilar per a oferir "Travessies d'arròs i frijoles".

La batuta de Paavo Järvi guiarà el concert El cant de la nit de la Tonhalle Orchester Zürich i la violinista Lisa Batiashvili amb la Simfonia número 7 de Mahler també a l'octubre. I ja al novembre, tornarà ADDA Simfònica amb el violinista Andrey Baranov i el director Rossen Milanov per a interpretar obres de Dvorák i Taneyev englobades amb el títol L'heroi Triomfal.

També al novembre, tindrà lloc La festa de Belshazzar, amb composicions de Siblius de la mà de l'Orquestra Filharmònica d'Hèlsinki, el violinista Jan Söderblom, el flautista Niamh Mckenna i la direcció de Jukka-Pekka Saraste.

Desembre inclourà, a més del ballet de Romeu i Julieta, l'actuació de l'Orfeó Donostiarra i ADDA Simfònica amb les veus de Sabrina Gárdez, Rafael Quirant i Milan Perisic. L'any 2024 tancarà el dia 20 de desembre amb El Messies de Händel i la Stuttgart Barockorchester, la Stuttgart Kammerchor, Hanna Morrison, Maarten Engeltjes, Krystian Adam, Kresimir Strazanac i el director Frieder Bernius.

També et pot interessar

stats