“Música a l'hospital”, l’ADDA Simfònica entreté els pacients de l’Hospital Sant Joan d'Alacant

L'última iniciativa de l'orquestra ha reunit vora cinquanta músics, que han fet més agradable l’estada al centre sanitari

Dues músiques actuen en una sala de l'Hospital Sant Joan d'Alacant / À Punt Notícies

“Música a l'hospital” és l'última iniciativa de l'Orquestra Simfònica de l'ADDA i l'Hospital Sant Joan d'Alacant. Al voltant de cinquanta músics han actuat amb l'objectiu de distraure i fer que els pacients, encara que fora només per unes hores, s'oblidaren de l'estada a l'hospital.

L'Orquestra Simfònica de l'ADDA ha tingut un concert este dijous, però ha canviat l'auditori per l'Hospital Sant Joan. La música arriba a tots els racons i les notes del violí i el violoncel sonen a la unitat de cures intensives. Les melodies fan que tant els pacients com el personal mèdic trenquen la rutina i s'obliden de la realitat que els envolta. “Eixir de la rutina, i que els puga transportar un poc fora de la unitat, parlant metafòricament, crec que els pot fer molt bé psicològicament”, assegura Manuela Santos, infermera de l’UCI.

Per als pacients de psiquiatria és molt més que un concert. “Es relaxen, riuen i se senten com a persones, que és una cosa molt important”, apunta Marcelino Pastor, coordinador d’Infermeria en Salut Mental. 

Distribuïts en onze grups, els músics interpreten diverses peces de manera simultània. Els pacients estan a mig camí entre sorpresos i encantats. “Durant una estoneta he pogut oblidar-me d’allò que duc darrere. Em sembla una passada”, manifesta la veïna d’Alacant, Ángela Sánchez. Una iniciativa pionera, que, després de l'èxit, segur que repetiran.

També et pot interessar

stats